Oppilaat pääsevät jälleen kaupunkiseikkailulle Järvenpäässä

Jokakeväinen kaupunkiseikkailu on vauhdissa jälleen Järvenpäässä.

Aino S. ja kadonneet sävelet on osa perusopetuksen vuosiluokittain etenevää kulttuuripolkua, joka tarjoaa jokaiselle kaupungin lapselle mahdollisuuden tutustua kotiseutuun ja sen kulttuuritarjontaan.

Seikkailun aikana koululaisryhmät ovat Jean Sibeliuksen vaimon Ainon seurassa. Lapset kertovat Ainolle tämän päivän Järvenpäästä ja Aino puolestaan tarinoi menneistä ajoista.

Aino innostaa oppilaita kajauttamaan jopa linnuille suunnatun tervetuliaislaulun keskustan tuntumassa joutsenpatsaiden äärellä.

Tarinan käsikirjoituksen mukaan oppilaat ovat lähteneet kierrokselle kaupunginjohtaja Olli Naukkarisen pyynnöstä.

Hän on pyytänyt heitä opastamaan puolestaan kaupunkiin saapuvaa tärkeää vierasta ja lähettänyt materiaalia, josta oppilaat voivat etukäteen kerätä tietoa opastaakseen vierasta tämän päivän Järvenpäässä.

Kaupunkiseikkailun on käsikirjoittanut ja suunnitellut Marika Sampio-Utriainen.

Ainon roolissa eri ryhmissä ovat järvenpääläiset näyttelijät Nita Laine ja Marika Sampio-Utriainen sekä ex-järvenpääläinen Verna Laine.

Järvenpääläistä kulttuuria edustavat myös seikkailun ohjaaja Kalle Tahkolahti ja koronavuonna videotaltioinnin toteuttanut Sakari Mäkelä.

Oppilaiden kanssa toteutettavat kierrokset jatkuvat 11. toukokuuta asti. Projekti yhteistyökumppaneina ovat Järvenpään kaupungin lisäksi Järvenpää-talo, Järvenpään rautatieasema sekä kahvila-ravintola Tyyni.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut