Tuusulan Lukisinko-sanalinko -lukuhankkeessa oli paljon naurua ja pohdintaa, ja joista syntyi tekstejä

Tuusulan kirjasto ja alueellinen nuorisotyön vei lukutaitotyötä nuorisotiloihin Tuusulassa Lukisinko-sanalinko-lukuhankkeen työpajoina.

Seitsemän työpajan yhdeksän osallistujaa tutustui lyriikkaan, kirjoitti tekstejä ja esitti niitä lavarunouden oppeja hyödyntämällä.

Työpajoissa oli paljon naurua, antoisaa keskustelua ja pohdintaa aiheista sekä esiintymisjännityksestä.

Teksteissä käsiteltiin vaikeitakin aiheita kuten koulukiusaamista ja ADHD:tä. Lyriikka-pajat ohjasi lavarunouden pioneeri ja runoilija Harri Hertell.

Nuorten toiveiden pohjalta järjestettiin rap-työpaja, jonka ohjasi rap-artisti Paleface eli Karri Miettinen.

Paleface esitti paitsi kappaleitaan myös kertoi suomirapin historiikista ja rap-lyriikan lainalaisuuksista. Pajassa valmistui hieno rap-kappale, jonka nuoret esittivät biitin soidessa taustalla.

Nuorten monilukutaito on vahvistunut ja palautteiden mukaan lukuhankkeeseen osallistuneista nuorista yli puolet aikoo tuottaa tekstejä myös tulevaisuudessa.

Lukuhanke järjestää keväällä Open Night -ilmaiskonsertin torstaina 19. toukokuuta Jokelan Tiilitehtaalla. Open mic eli avomikkitilaisuudesa voi esittää tekstejään, rap-artisti Ege Zulu sekä some-suosiota nauttiva spoken word -artisti Ranja Omaheimo esiintyvät.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut