Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tuusulan seniorit juhlivat 40 toimintavuottaan yhdessä "tästä on hyvä jatkaa" -asenteella

Vuoden 1982 toukokuussa perustettu Tuusulan seniorit ry täytti 40 vuotta viime viikolla. Tuusulan seurakuntakeskuksessa pidettyihin juhliin osallistui yhteensä yli sata senioria ja yhteistyökumppaneidemme edustajaa.

Juhlan aluksi Hannu Hartala soitti koostamansa sikermän Sibeliuksen juhlapoloneesista ja ajankohtaisista ukrainalaisista lauluista. Sen jälkeen yhdistystä onnittelivat Tuusulan kunta, Tuusulan seurakunta, Kansallinen senioriliitto ja Uudenmaan kansallinen senioripiiri.

Yhdistyksen puheenjohtaja Leena Mäkelä painotti puheessaan jokaisen tarvetta tulla kuulluksi ja nähdyksi. Kohtaaminen ja läsnäolo senioritoiminnassa lisäävät hänen mukaansa nähdyksi tulemisen tunnetta ja vähentävät yksinäisyyttä. Senioreiden tavoitteena on myös ikäihmisten arvostuksen nostaminen suomalaisessa yhteiskunnassa. Mäkelän sanoin ”eliniän nouseminen on vauraiden ja vakaiden maiden etuoikeus, josta pitäisi olla ylpeä”.

Viihdekuoro Essujen lauluryhmän raikkaan esityksen jälkeen oli vuorossa uutisankkuri, toimittaja Jaakko Loikkasen uusmuotoinen juhlapuhe, jonka aikana hän näytti ja taustoitti uutisvideoita 40 vuodelta.

Politiikasta ja taloudesta Loikkanen palautti mieleemme muun muassa Mauno Koiviston tulon presidentiksi, 1990-luvun alun devalvaation ja sen aiheuttaman velkataakan yrityksille ja yksittäisille ihmisille, Nokian nousun ja taloushuuman sekä Timo Soinin "jytkyn".

Kansainvälisistä tapahtumista Loikkanen nosti esiin Berliinin muurin murtumisen ja New Yorkin kaksoistornien romahtamisen terrori-iskun seurauksena. Videoilta näimme myös suomalaisille tärkeitä urheilun huippuhetkiä kuten Leijonien MM-kulta 1995 ja jalkapallojoukkueemme pääsy EM-kisoihin.

Kaikkien tuoreessa muistissa olivat tältä vuosikymmeneltä Koronapandemia ja valmiuslain käyttöönotto, nyt helmikuussa alkanut Ukrainan sota ja todennäköisesti aivan pian tehtävä Suomen hakemus Nato-jäsenyydestä.

Juhlassa jaettiin myös ansiomerkkejä aktiivisesti yhdistyksen toimintaan osallistuneille senioreille.

Kansallisen senioriliiton varapuheenjohtaja Paavo Peltosaari luovutti liiton myöntämän kultaisen ansiomerkin yhdistyksen nettivastaavana ja esitteiden suunnittelijana toimivalle Lauri Matikalle.

Uudenmaan kansallisen senioripiirin myöntämän hopeisen ansiomerkin saivat piirin puheenjohtaja Jorma Niinistöltä hallituksen jäsen ja tapahtumavastaava Lea Sirola sekä hallituksen jäsen ja jäsenrekisterivastaava Erkki Helminen. Tuusulan senioreiden myöntämät pronssiset ansiomitalit jaettiin peräti 16 aktiiviselle seniorille.

Yhdistyksen puheenjohtaja Leena Mäkelän puheenvuoroonkin liittyvät juhlan päätöslaulun sanat ”Arvon mekin ansaitsemme” jäivät soimaan senioreiden mielessä, kun voimaantuneina poistuimme juhlapaikalta. Yhteinen ajatus oli: Tästä on hyvä jatkaa.