Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Katarina Murto on OAJ:n uusi puheenjohtaja – näin keravalaisehdokas Tuomo Suihkonen kommentoi tunnelmia paikan päältä: "Olen ylpeä itsestäni"

Varatuomari ja tanssinopettaja Katarina Murto on valittu Opetusalan ammattijärjestö OAJ:n uudeksi puheenjohtajaksi.

Valinta selvisi ensimmäisellä äänestyskierroksella OAJ:n valtuuston kokouksessa Helsingissä. Uudeksi puheenjohtajaksi valittu Murto sai 81 ääntä.

Puheenjohtajakisassa oli yhteensä kuusi ehdokasta, joista yksi oli keravalainen Tuomo Suihkonen.

– Jäsenten valtuuttamana valtuusto tehnyt valinnan ja pulinat pois, eli kunnioitetaan valintaa ja asetutaan tukemaan Katarina Murtoa OAJ:n uutena puheenjohtajana. Hän on varmasti osaava ihminen johtamaan OAJ:tä seuraavat neljä vuotta, kokouksesta tavoitettu Suihkonen kuvailee valinnan jälkeisiä tunnelmia.

– Olen kiitollinen, että tuli lähdettyä puheenjohtajakisaan mukaan. Tuli tehtyä oman näköinen kampanja ja olen ylpeä itsestäni, että heittäydyin hakemaan tätä arvostettua paikkaa. Kunnioitan kaikkia kilpakumppaneitani.

Arki jatkuu Suihkosen mukaan normaalisti, eli työ- ja perhe-elämää. Suihkonen kertoi maaliskuussa ilmoittautuneensa ehdokkaaksi.

– Meillä on maailman parhaiten koulutetut opettajat, mutta työstressi on lisääntynyt ja työn ilo on kadonnut. Työtä on liikaa muun muassa isompien ryhmäkokojen vuoksi, Suihkonen kommentoi tuolloin.

Puheenvuorossa ennen äänestystä Suihkonen otti esille muun muassa opettajan työolot ja hyvinvoinnin.

– Haluan tehdä kaiken sen eteen, että näköpiirissä on hyvinvoiva opettaja, jonka työtä tuetaan parempien resurssien, ostovoiman turvaava yleiskorotuksen ja monivuotisen palkkaohjelman lisäksi, täydennyskoulutuksella, mentoroinnilla ja työnohjauksella, Suihkonen sanoi vaalia edeltävässä puheessa.

48-vuotias Suihkonen on työskennellyt opettajana vuodesta 2001 lähtien, ensin Nurmijärvellä ja sen jälkeen Keravalla Ahjon koulussa vuosina 2004–2018.

Viime vuodet Suihkonen on toiminut Julkisalan koulutettujen ammattijärjestön Jukon pääluottamusmiehenä Keravalla. Suihkonen on ollut myös OAJ:n Uudenmaan alueyhdistyksen puheenjohtajana vuodesta 2019 alkaen. Lisäksi hän on keskustan kaupunginvaltuutettu Keravalla.

Koulutus-, kasvatus- ja tutkimusalan ammattilaiset yhdistävä ammattijärjestö valitsi uuden puheenjohtajan tiistaina puoliltapäivin. Vuodesta 2010 OAJ:n puheenjohtaja toiminut Olli Luukkainen ei ollut enää ehdolla.