Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Keudan opiskelija Miia, 17, teki Helena Ahti-Hallbergille rohkean asun Venla-gaalaan

”17-vuotias timantti” Näin kuvailee Keudan opettaja Riitta Niemi oppilastaan Miia Raassinaa. Raassinan yksi haave toteutui, kun tanssiopettaja ja Tanssii tähtien kanssa -tuomari Helena Ahti-Hallberg lipui Venla-gaalaan kultaisessa juhlamekossa, joka oli Raassinan käsialaa. Iltapäivälehdessä Ahti-Hallberg mekkoineen näyttävästi esillä ja myös Keuda mainittiin tekijänä.

Raassina suoritti Ahti-Hallbergin luona erikoismateriaalien ja -tekniikoiden kurssin, ja perehtyi tanssipukuihin.

– Kun olin siellä syksyllä harjoittelussa, tuli puheeksi, että unelmani on saada oma luomus telkkariin ja Helena kysyi, haluanko tehdä hänelle Venla-gaalaan mekon, Raassina kertoo.

– Tein muutaman alkusuunnitelman ja Helena valitsi niistä mielestään parhaan ja lopullinen suunnitelma tehtiin yhdessä. Helena valitsi ja osti kankaan.

Raassina teki juhlamekon kaavoista alkaen. Juhla-asun harjoitteluaika oli kaksi viikkoa, mutta asu syntyi kahdeksassa päivässä.

–  Välillä oli sovituksia. Minulla on yleensäkin nopea työtahti ja malli oli helpohko. Hankalinta oli ehkä materiaali, siinä näkyy kaikki pienimmätkin virheet.

Oman mekon näkeminen telkkarissa oli hieno hetki.

– Olin tosi iloinen, olin haaveillut siitä ja nyt se toteutui. Perhe ja kaverit totesivat, että oli hieno.

Omassa pukeutumistyylissään hän korostaa uniikkeja vaatteita.

– Vähän samalla tavalla kuin Helenakin.

Raassina valmistuu syksyllä kahden vuoden opintojen jälkeen. Mittatilausompelijan opinnot kestävät Keudassa yleensä kahdesta kolmeen vuotta. Mäntsälästä kotoisin oleva Raassina on opiskellut Järvenpäässä ja voinut korona-aikanakin pystynyt olemaan koululla pääosin.

Ompelijan työ on ollut hänelle lapsesta asti tavoite. Vaikka julkisuudessa ompelijan ammatti on nostettu yhdeksi haastavimmista työllistyä, ei Raassina sen vuoksi luopunut unelmastaan.

– Toivon, että löydän kivan työpaikan. Ei minua pelottanut lähteä alalle, vaatekaupatkin työllistävät.

Parhaillaan Raassina valmistautuu ensi viikolla Porissa pidettäviin Taitaja-kilpailuihin, jonka finaaliin hän pääsi. Kilpailutyö on naisten paita, jonka mallin Raassina suunnittelee koululla ja varsinaisen työn tuomarien seuraavien katseiden alla ensi torstaina.

Helena Ahti-Hallberg kertoo Keski-Uusimaalle puhelimitse saaneensa puvusta paljon positiivista palautetta ja pitävänsä tärkeänä, että nuorille uskalletaan antaa mahdollisuuksia.