Flooran eli Kukan päivänä perjantaina 13.5. Järvenpään taidemuseolla on ”kukkaismaista” ohjelmaa museon pääsymaksulla. Kukkateemaiset varttiopastukset näyttelyyn alkavat kello 15 ja kello 16 ja pianomusiikilla kukkien loistoon johdattavat varttikonsertit klo 15.30 ja 16.30.

Varttikonserteissa pianisti Arttu Ollikainen tulkitsee Jean Sibeliuksen Kukkasarjan, johon Sibelius kertoi saaneensa inspiraation Ainolan eli kodin puutarhan loistosta. Teokseensa Sibelius poimi kaunokaisen, neilikan, kurjenmiekan, akileijan ja kellokukan, sekä myös nimesi kappaleiden osat kukkien mukaan.

Arttu Ollikainen opiskelee pianonsoittoa Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa Hui-Ying Tawaststjernan sekä Teppo Koiviston johdolla. Ollikainen on esiintynyt soolokonserteissa, kamarimuusikkona sekä orkesterien solistina. Suomen lisäksi hän on konsertoinut Unkarissa, Saksassa ja Islannissa.

Varttikonsertit ja opastukset sisältyvät museon pääsymaksuun 9 /8 /4 euroa, Museokortilla tai Kaikukortilla. Alle 18-vuotiaille on vapaa pääsy. Perjantaisin taidemuseo on auki klo 17 saakka.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut