Vieras henkilö kyseli lapsia mukaansa Keravan Killassa – kaupunki ottaa asian vakavasti

Maanantaina eräs huolestunut vanhempi kertoi Facebookin Keravan kuntaryhmässä, että hänen lastaan oli tullut jututtaman vieras mieshenkilö Killan koulun läheisyydessä. Henkilö oli lisäksi pyytänyt lasta mukaansa.

Vanhempi oli käynyt naapurinsa kanssa etsimässä henkilöä tuloksetta ja he olivat myös välittömästi yhteydessä hätäkeskukseen, Killan koulun rehtoriin sekä luokanopettajaan.

Koulu oli myöhemmin lähettänyt vanhemmille Wilma-viestin asiasta, jossa annettiin toimintaohjeita vanhemmille. Kaupunki on myös reagoinut asiaan.

– Tapahtumat liittyvät kevääseen, kun ilmat lämpenevät ja kelit paranevat, niin erilaiset ihmiset alkavat liikkua ulkona, jotka voivat lähestyä lapsia, Keravan kaupungin turvallisuuspäällikkö Jussi Komokallio kertoo.

Kaupunki on julkaisemassa viestintäkanavissaan asiasta tiedotteen, jossa annetaan toimintaohjeita.

– Tiedotteessa on annettu toimintamalli huoltajille, lapsille ja opettajille, että kuinka toimitaan tällaisessa tilanteessa, kun saadaan tietoon, että epämääräinen ihminen lähestyy lapsia joko koulumatkalla tai heidän vapaa-aikana.

Oliko mitään vakavaa tapahtunut?

– Ei ole tapahtunut mitään vakavaa, ja me haluamme olla Keravalla tarkkoja ja otetaan aina vakavasti kaikista suurimman suojan tarpeessa olevat, eli lapset, Komokallio kertoi huojentavan tiedon.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut