Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kaivuutöiden erikoinen käänne – Tuusulasta löytyi kunnallisteknisten töiden yhteydessä tuntemattoman vainajan hauta

Tuusulan kunta tiedotti mielenkiintoisen tiedon, kun Hyrylän Tykkitien alueella tehtävien kunnallisteknisten kaivuutöiden yhteydessä löytyi tunnistamaton hauta. Löytöpaikka sijaitsee muinaisjäännösalueen välittömässä läheisyydessä. Löytynyt hauta on tutkittu ja dokumentoitu arkeologisilla menetelmillä ennen vainajan siirtämistä.

Hauta löytyi Hyrylä Kirkonmäki -nimisen alueen läheisyydestä, joka on kiinteä muinaisjäännöspaikka. Alueella on ollut vuonna 1900 valmistunut ortodoksinen varuskuntakirkko ja sen ympärillä hautausmaa, jonka käyttö on päättynyt 1920-luvulla. Hautakiviä on poistettu alueelta 1930-luvulta alkaen ja hautausmaan toiminnan loputtua on hautoja siirretty muille hautausmaille 1920- sekä 1950- ja 1960-luvuilla.

Löytynyt hauta ei ole sisältänyt vainajan henkilöllisyyteen liittyviä tietoja ja vainajan henkilötietoja ei ole saatu selville tehdystä selvitystyöstä huolimatta. Muita hautauksia ei ole löytynyt kunnallistekniikan kaivuutyömaa-alueelta.

Muinaisjäännösalueen läheisen sijaintinsa vuoksi löytynyt hauta tutkittiin ja dokumentoitiin kuluvalla viikolla arkeologisilla menetelmillä.

Vainajan jäänteet uudelleenhaudataan Itä-Suomen aluehallintoviraston luvalla Tuusulan seurakunnan Paijalan hautausmaalle. Siunaaminen tapahtuu ortodoksisen liturgian mukaan vainajan alkuperää kunnioittaen