Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue lisää näköislehdestä: Velat muutamasta kympistä miljoonaan euroon – "Joutuu löytämään sanoja lohdutukseksi ja tuomaan toivoa asiakkaalle", kertoo ulosottoylitarkastaja Hanna Kaartinen

Raha: Ulosotto on monelle valtava häpeä, kertoo ulosottoylitarkastaja Hanna Kaartinen (kuvassa). Hän kohtaa työssään asiakkaiden tuskan, kiukun, surun, helpotuksen ja kiitoksenkin.

– Tässä on tietty sielunhoidollinen elementti. Joutuu löytämään sanoja lohdutukseksi ja tuomaan toivoa asiakkaalle. Sitten on lainkäytön puoli, hän kertoo.

Ajassa: Apua ja rahaa tarvitsevat ukrainalaispakolaiset ovat pahimmillaan helppo kohde hyväksikäyttäjille. Ihmiskaupalle ja kaltoinkohtelulle altistaa riippuvuus majoituksen järjestäjästä sekä kiitollisuudenvelka. Kun joku on ollut mukava, auttanut ja antanut mahdollisuuden, on vaikea valittaa epäkohdista.

Hyvinvointi: Heli Mäkisalo ponnisti oppimisvaikeuksien ja ahdistuneisuuden kanssa opettajaksi. Tänä keväänä ongelmat saivat selityksen add-diagnoosista.

Kulttuuri: Kirsi Pehkonen muovailee mielikuvitusmaailmaansa ja kirjoittaa taloudellisesti. Kirjailijan tuore teos on Jylhäsalmi-sarjan kuudes.

Lue liite tänään näköislehdestä.

Näköislehti kuuluu kaikkiin Keski-Uusimaan tilauksiin. Aktivoi lukuoikeutesi tästä.

Voit kokeilla Keski-Uusimaan verkkopalveluja kolmen kuukauden ajan hintaan 4 euroa / kuukausi. Kokeile kolme kuukautta!