Kaikkien keskiuusmaalaisten kansanedustajien Nato-kannat nyt selvät – Lohikoski: "Olen valmis äänestämään huonoista vaihtoehdoista vähiten huonoa"

Mäntsäläläinen kansanedustaja Antti Rinne (sd.) toi myönteisen Nato-kantansa julki torstaina Twitterissä ja Demokraatissa. Rinne arvioi, että Suomen turvallisuustilanne muuttui helmikuun 24. päivän jälkeen niin, että se vaati ulko- ja turvallisuuspoliittisen linjamme uudelleen arviointia.

– Uudelleenarviointi tarkoittaa saatujen selvitysten perusteella sitä että riittävin turva tämänhetkisessä maailman tilanteessa on saatavissa liittymällä puolustusliitto Natoon. Olen Natoon liittymisen kannalla, Rinne kirjoitti viestipalvelu Twitteriin.

Myös keravalainen vasemmistoliiton kansanedustaja Pia Lohikoski on ilmaissut myönteisen Nato-kannan.

– Vaikka näen liittoutumisessa myös riskejä, olen valmis hyväksymään Suomen Nato-jäsenyyden, koska se on Suomen kansan ja Suomen eduskunnan selvän enemmistön tahtotila. Nato-kantani on kuitenkin kriittinen jatkossakin, Lohikoski kertoi tiedotteessaan.

Lohikosken mukaan Suomen tuleekin korostaa mahdollisessa jäsenyydessään, että jäsenyytemme Natossa on nimenomaan puolustuksellinen. Hän ei myöskään olisi tiedotteen mukaan valmis ottamaan pysyviä tukikohtia tai Nato-joukkoja Suomeen.

Aiemmin myönteisen Nato-kantansa ovat esittäneet keskiuusmaalaisista kansanedustajista Ruut Sjöblom (kok.), Ari Koponen (ps.), Antti Kaikkonen (kesk.) ja Pihla Keto-Huovinen (kok.).

Mainos: Keski-Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut