Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uusi hyvinvointialue kohtaa talouden haasteita – professori antoi aluehallituksen seminaarissa vinkkejä päättäjille

Professori Alan Lyles on parhaillaan Keusoten ja Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen vieraana arvioimassa ja kehittämässä Keusoten nykyistä toimintaa ja yhteistyömalleja sekä siirtymää hyvinvointialueelle.

Lyles antoi aluehallituksen seminaarissa vinkkejä muutostyöhön.

Hän nosti esiin muun muassa ikääntyvät väestöt, haasteet taloudellisten resurssien riittävyydessä, terveyteen vaikuttavat sosiaaliset tekijät, haasteet ihmisten motivoimisessa toimia ennaltaehkäisevästi terveytensä suhteen, ICT:n hyödyntämisen ja terveyslukutaidon vaihtelevat tasot. Lyles kiteytti puheensa kolmeen ydinasiaan.

– Muutos on kuin maraton, joka vaatii sitoutumista johtajilta, sidosryhmiltä, henkilöstöltä sekä asiakkailta monta kertaa matkan aikana.

Toisena hän painotti viestinnän merkitystä.

– Kommunikoi, kommunikoi, kommunikoi: taloustilanne haastaa, mutta ratkaisujen löytäminen edellyttää yhteistä toimintakulttuuria ja hyvää vuorovaikutusta.

Lisäksi yhteisön toimintaa haastaa jatkuva muutostila. Hallituksen puheenjohtaja Helinä Perttu kertoo, että hyvinvointialueen työssä on päästy hyvään alkuun.

– Ensimmäisessä yhteisessä seminaarissa painottuivat keskeiset teemat ja lisäksi aloitettiin strategiatyö vision ja mission pohdinnan osalta.

Pertun mukaan talouden haasteet, tuottavuuden kehittämisen mallit ja henkilöstöpolitiikan tulevaisuuskuvat vaativat hallituksen yhteisen näkemyksen muodostamista ja sitoutumista tavoitteelliseen työskentelyyn päätöksenteossa.