Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue lisää näköislehdestä: Pelkkä rahan jakaminen ei riitä – Kelan Outi Antila: "Otetaan ihmisestä koppi"

Etuudet: Kelan asiakkaista noin seitsemän prosenttia tarvitsee apua etuuksiensa hakemisessa. Kelan pääjohtaja Outi Antila (kuvassa) on sitä mieltä, että pelkkä rahan jakaminen ei silti riitä avuksi. Tarvitaan muutakin.

– Ajatus on, että otetaan ihmisestä koppi ja viedään häntä eteenpäin järjestelmässä, luonnehtii Antila.

Tiede: Verinäytteestä voi löytää uusiutuneelle rintasyövälle ominaisia mutaatioita jo kuukausia ennen kuin syöpä huomataan lääkärintarkastuksessa, kertoo Itä-Suomen yliopiston tutkimus.

Kulttuuri: Ukraina kiinnostaa tietokirjojen ystäviä. Presidentti Zelenskyistä ilmestyy kesällä peräti kolme elämäkertaa.

– Tämän elämäkerran ansio on siinä, että se ei kerro Zelenskystä pelkästään mairittelevassa valossa. Hän ei ole vain kansallissankari, vaan hänellä on myös toinen puoli, suomentaja, kääntäjä Eero Balk kertoo kirjasta Zelenskyi – vapauden näyttämöllä.

Lemmikit: Jos koiralla on jo nuorena vaikea valeraskaus, oireet tahtovat pahentua iän myötä, tietää eläinlääkäri Minna Tirkkonen.

Lue liite tänään näköislehdestä.

Näköislehti kuuluu kaikkiin Keski-Uusimaan tilauksiin. Aktivoi lukuoikeutesi tästä.

Voit kokeilla Keski-Uusimaan verkkopalveluja kolmen kuukauden ajan hintaan 4 euroa / kuukausi. Kokeile kolme kuukautta!