Kävimme täällä | Neulekahvilassa vieraisiin pöytiin huutelu on jopa kannustettavaa

Lentävä Lapanen kokoaa käsityöihmiset yhteen. Lankavalikoima on laaja ja kahvilasta löytyy suolaista ja makeaa.

Lentävällä Lapasella on menossa kymmenes toimintavuosi. Tänä aikana neulekahvila on koonnut käsitöistä kiinnostuneet ihmiset yhteen kolmessa eri paikassa. Nyt tilat löytyvät toimitilakiinteistö Emalikukasta Järvenpäästä.

– Siinä viidenkympin korvilla ihmettelimme Lentävän Lapasen toisen yrittäjän Tarja Jussilan kanssa, että mitä vielä tekisimme elämässä. Olemme molemmat käsityöihmisiä ja kaipasimme muutosta elämään, kertoo yrittäjä Taina Schildt.

Pohdintojen tuloksena syntyi neulekahvila, paikka, jossa käsityöihmiset kohtaavat toisensa, jakavat keskenään vinkkejä ja ajatuksia kahvin ja leivonnaisten lomassa ja löytävät tykötarpeet harrastukseensa.

– Neulominen on yhteisöllistä ja miellyttävää. Se madottaa meidät ja tekee hyvää. Se on ihan tieteellisesti todistettu, Schildt muistuttaa.

Kotimaista villaa kysytään paljon.

Neulekahvilassa on myynnissä lankoja moneen tarpeeseen. Schildt kertoo, että kotimaiset langat ovat nyt kovassa huudossa.

– Kotimaista villaa kysytään paljon. Meillä on myynnissä muun muassa Handun lankoja, joita kutsumme lähilangaksi, sillä ne värjätään tässä lähellä Pukkilassa. Työn alla on kuitenkin ihan oikea lähilanka. Tavoitteemme on viedä Lammaskallion tilan lampaiden villaa kehrättäväksi, mutta kehräämötoiminta on tällä hetkellä pahasti jumissa. Odotamme kovasti sitä, että voimme tarjota tätä lankaa asiakkaillemme.

Myynnissä on myös Irlannista tuotua merinovillalankaa, jota ei muualta saa sekä muun muassa puikkoja, koukkuja ja nappeja. Kahvilassa pidetään säännöllisesti erilaisia kursseja ja tapahtumia.

– Suosittuja ovat olleet muun muassa magic loop -kurssit, joissa opetellaan kahden sukan neulomista yhtä aikaa sekä kurssi, jossa opetellaan villapaidan neulomista saumattomasti ylhäältä alas. Monilla jää paita tekemättä loppuun, kun he eivät saa kappaleita yhdistettyä. Kun neuloo ylhäältä alas saumattomasti, niin paita on valmis, kun katkaisee langan.

Kahvilassa on myynnissä erilaisia itseleivottuja suolaisia ja makeita leivonnaisia. Käsitöiden tekeminen ei ole mikään velvoite, vaan paikalle voi tulla pelkästään kahville tai vaikkapa lukemaan lehtiä.

Lankojen keskellä tuttu näky on se, että isompi ryhmä neuloo yhdessä jutustelun lomassa.

– Heistä moni on tullut yksin ja tutustunut täällä muihin samanhenkisiin ihmisiin. Meillä on sallittua huudella vieraisiin pöytiin. Tapaan houkutella kaikki saman pöydän ääreen, mutta totta kai yksinkin saa istuskella, jos siltä tuntuu.

Sarjassa esitellään keskiuusmaalaisia paikkoja ja käyntikohteita. Voit ehdottaa toimitukselle piipahtamisen arvoisia paikkoja sähköpostilla osoitteeseen: vu.toimitus@media.fi.

Neulekahvila Lentävä Lapanen

Osoite: Emalipolku 2 B, Järvenpää

Avoinna arkisin klo 10-18, lauantaina klo 10-15

Nettisivut löytyvät osoitteesta www.lentavalapanen.fi, jossa on myös verkkokauppa

Tuotteet: langat, puikot, koukut, erilaiset tarvikkeet ja kirjat

Kahvilassa myydään itsetehtyjä suolaisia ja makeita leivonnaisia

Lisää aiheesta

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut