Aluehallintovirastolta myönnettiin etsivään nuorisotyöhön Keski-Uudellemaalle yli puoli miljoonaa euroa avustuksia

Aluehallintovirastot ovat tänä vuonna myöntäneet yhteensä noin 15,6 miljoonaa euroa valtionavustusta etsivään nuorisotyöhön. Avustusta myönnettiin yhteensä 224 hakijalle. Keski-Uudellamaalla avustusta myönnettiin Järvenpäähän 90 000 euroa, Keravalle 90 000 euroa, Tuusulaan 90 000 euroa, Nurmijärvelle 90 000 euroa, Mäntsälään 60 000 euroa, Sipooseen 60 000 euroa ja Pornaisiin 27 500.

Myönnetyt avustukset käytetään kunnissa etsivän nuorisotyön ammattilaisten palkkauskuluihin. Avustussumma yhtä henkilötyövuotta kohden on 30 000 euroa. Myönnetyllä summalla katetaan valtakunnallisesti kaikkiaan yli 500 henkilötyövuotta.

Etsivä nuorisotyö

Etsivä nuorisotyö varmistaa, että jokainen nuori saa tarvitsemansa tuen arkeen ja tulevaisuuden suunnitteluun. Kunnat palkkaavat etsivän nuorisotyön ammattilaisia aluehallintovirastojen myöntämillä avustuksilla.

Etsivä nuorisotyö on kasvatus- ja kohtaamistyötä nuoren kasvun tukena. Etsivä nuorisotyö varmistaa, että jokainen nuori saa kasvamiseen, itsenäistymiseen ja osallisuuteen tarvitsemansa tuen – että kenenkään ei tarvitse kasvaa ja selviytyä yksin. Työssä kohdataan 15–28-vuotiaita nuoria, jotka tarvitsevat tukea arkeen ja tulevaisuuden suunnitteluun. Työ on aina nuorelle vapaaehtoista ja perustuu nuoren omiin tavoitteisiin.

Etsivä nuorisotyöntekijä kulkee nuoren rinnalla hänelle tärkeissä vaiheissa ja niin kauan kuin hän tarvitsee. Työn tavoitteena on vahvistunut nuori, joka kokee selviävänsä erilaisissa tilanteissa ja on tyytyväinen omaan elämäänsä.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut