Varhaiskasvatuksen hinnat nousevat Keravalla – muutos voimaan elokuussa

Keravan varhaiskasvatuksen asiakasmaksuihin on tehty indeksikorotus. Muutokset tulevat voimaan 1.8.2022.

Indeksikorotuksen myötä kokopäivähoidosta perittävä enimmäismaksu on 295 euroa kuukaudessa perheen nuorimman lapsen osalta, kun se aiemmin oli 288 euroa.

Toisesta lapsesta perittävä maksu on enintään 40 prosenttia nuorimman lapsen maksusta eli enintään 118 euroa kuukaudessa (aiemmin 115 e/kk). Seuraavien lasten maksu on 20 prosenttia nuorimman lapsen maksusta. Alin perittävä asiakasmaksu on 28 euroa (27) kuukaudessa.

Maksulain mukaan perheen kokona otetaan huomioon yhteistaloudessa avioliitossa tai avioliitonomaisissa olosuhteissa elävät henkilöt sekä kaikki heidän kanssaan samassa taloudessa asuvat molempien alaikäiset lapset.

Oikeus varhaiskasvatuspaikkaan alkaa vanhempainrahakauden päätyttyä ja lakkaa oppivelvollisuuden alkaessa.

Opetus- ja kulttuuriministeriö antoi ilmoituksen elokuun alussa voimaan tulevista varhaiskasvatuksen asiakasmaksujen indeksitarkistuksista 13.12.2021.

Varhaiskasvatuksen asiakasmaksulain edellyttämät indeksitarkastukset maksuihin ja tulorajoihin tehdään joka toinen vuosi, kaupunki tiedottaa.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut