Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

11 museota ja 10 ravintolaa mukana omatoimimatkaajan elämysoppaassa, joka vie Tuusulanjärven maisemiin

Elävät juuret -elämysopas verkossa on yhdentoista museon yhteinen projekti, joka nostaa esiin mielenkiintoisia kulttuurikohteita Järvenpään, Keravan ja Tuusulan alueilta. Elämyksiä on kaikkiaan 40, jotka on annosteltu kolmeen eri omatoimiseen teemareittiin, kerrotaan Tuusulan kunnan tiedotteessa.

Puuhareitillä seikkailevat lapset ja lapsenmieliset.

Kulttuurireitti vie Tuusulanjärven ja lähiseudun maisemaan tarkastelemaan kauneutta ja luontoyhteyttä perinteisempien museokokemusten, kuten näyttelyiden ja teemaopastusten muodossa. Kokemusreitillä voi kokea kohteita muun muassa erikoisnäyttelyiden, kulisseihin kurkistuksen ja aistien avulla. Puuhareitillä seikkailevat lapset ja lapsenmieliset. Puuhareitiltä voi löytää taiteilijakotien jännittäviä puutarhoja, museoiden lastenohjelmaa ja jännittäviä retkiä sekä lapsille suunniteltuja eväitä.

Kesällä Elävät juuret -museokohteisiin pääsee tutustumaan lisätyn todellisuuden avulla omalta älypuhelimelta. Lisätyn todellisuuden AR-reitin toteuttaa flyAR Augmented Reality Studio yhdessä museoiden kanssa. AR-reitistä viestitään myöhemmin tarkemmin, tiedotteessa luvataan.

Lähes jokaiseen Elävät juuret -kohteeseen pääsee HSL:n julkisella liikenteellä.