Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Järvenpään Yhteiskoulu palkittiin ympäristökasvatustyöstään Vihreällä lipulla

Vihreä lippu annetaan osoitukseksi hyvästä ympäristökasvatustyöstä.

Ympäristökasvatusjärjestö FEE Suomi on myöntänyt Järvenpään Yhteiskoululle Vihreän lipun osoitukseksi korkeatasoisesta, suunnitelmallisesta ja osallistavasta ympäristökasvatustyöstä, kerrotaan Järvenpään Yhteiskoulun tiedotteessa.

Vihreä lippu on kansainvälinen kasvatusalan ympäristöohjelma ja sertifikaatti, jossa lapset ja nuoret muuttavat toimintayksikkönsä arkea kestävämmäksi teema kerrallaan, yhdessä opettajien ja kasvattajien kanssa.

Järvenpään Yhteiskoulussa Vihreän lipun teemaksi valittiin tänä lukuvuonna jätteiden vähentäminen.

Lukuvuoden aikana Järvenpään Yhteiskoulussa vähennettiin oppilaiden lautasilta syntyvää biojätettä kiinnittämällä huomiota lautaselle otetun ruuan määrään. Yläkoulun puolella oppilaita havahdutti siivoton viikko, jonka aikana koulun sisälle ilmaantuneiden roskien annettiin vain olla, ja oppilaat saivat tarkkailla syntyvän jätteen määrää. Vain opettajat tiesivät meneillään olevasta siivottomasta viikosta.

Vihreä lippu on osa kansainvälistä Eco-Schools-ohjelmaa, maailman suurinta koulujen ja päiväkotien kestävän kehityksen verkostoa, joka toimii 68 maassa. Suomessa Vihreässä lipussa on mukana jo 95 000 lasta ja nuorta sekä 11 000 opettajaa ja kasvattajaa.