Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ohikulkijoita ihastuttaneet lampaat palaavat pian Tuusulan laidunalueille – laidunnuksen tavoitteena avoin ja monimuotoinen luonto

Moni on varmasti huomannut, kuinka Tuusulan kunnan pelloilla ja metsäalueilla Tuusulanjokilaaksossa, Kotorannanpuistossa, Anttilanrannassa ja Puustellinmetsän puistossa asustelee kesäisin joukko lampaita laiduntamassa.

Näillä lampailla on myös tärkeä tehtävä. Laidunnuksellaan ne lisäävät luonnon monimuotoisuutta ja säilyttävät alueiden avoimuutta. Samalla ne kitkevät vieraslajeja, kuten jättipalsamia. Laidunalueita hoidetaan ProAgrian tekemien hoitosuunnitelmien mukaisesti.

Tuusulan kunta tiedottaa, että ensimmäisiä lampaat siirtyvät Tuusulan laidunalueille touko–kesäkuun vaihteessa.

Tuusulan kunnan laidunalueilla käyskenteleviä lampaita saa silittää vapaasti, jos ne tulevat aidan lähelle omatoimisesti. Aidan sisäpuolelle ei kuitenkaan saa mennä, sillä aidan takana on sähköpaimen.

Lampaita ei saa syöttää, sillä vääränlainen ravinto voi aiheuttaa niille vatsanpuruja. Lampaiden herkkua on lammasaitausten sisällä olevat kasvit. Myöskään koirien päästäminen lammasaitauksiin ei ole sallittua kesäaikana, tiedotteessa kerrotaan.

Poikkeuksena lammasaitausten käyttöön koirien ulkoilualueena on edellisinä talvikausina toteutetut kokeilut kahdessa lammasaitauksessa.