Järvenpään liikuntapuiston budjettikorotus läpi – budjetti yli kymmenen miljoonaa euroa

Liikuntapuiston hankebudjettia korotettiin yli kolmella miljoonalla eurolla.

Järvenpään kaupunginvaltuusto on hyväksynyt kokouksessaan keskustan liikuntapuiston hankebudjetin korotuksen sekä siihen liittyvät vuosien 2022–2025 talousohjelmaan esitetyt muutokset, Järvenpään kaupunki kertoo tiedotteessaan.

Liikuntapuiston hankebudjettia korotetaan yhteensä 3,385 miljoonalla eurolla 10,9 miljoonaan euroon. Korotustarve johtuu rakennuskustannustason poikkeuksellisesta noususta vuonna 2020 tehdyn alkuperäisen suunnitelman jälkeen sekä keskusurheilukentän toiminnallisten tarpeiden täsmentymisestä.

Liikuntapuiston hankesuunnitelma hyväksyttiin jo aiemmin 2.5. kaupunginhallituksessa. Se antaa lähtötiedot tarkemmalle suunnittelulle, jonka pohjalta rakentaminen vaiheittain toteutetaan.

Korotustarve johtuu rakennuskustannusten poikkeuksellisesta noususta.

Liikuntapuiston hankesuunnitelma sisältää ulkoliikunta-alueen, 1500-paikkaisen kokonaan katetun katsomon, oheistilojen ja huoltorakennusten rakentamisen sekä keskusurheilukentän uusimisen. Urheilukentän oheistiloihin kuuluvat selostamo-, TV-kuvaus- ja kommentaattoritilat. Katsomopaikoista 50 tulevat olemaan VIP-paikkoja.

Sipoontien eteläpuolelle Juholanmäen alueelle on tarkoitus rakentaa jo toteutetun pesäpallokentän läheisyyteen keihään-, kiekon- ja moukarinheittopaikkoja, jalkapallokenttä, kolme tenniskenttää, kaukalo, tekojää ja pukuhuonetilat.

Lisäksi alueen liikennejärjestelyitä, jalankulun ja pyöräilyn väyliä sekä pysäköintialueita uusitaan ja laajennetaan.

Valtuutetut korostivat puheenvuoroissaan, että tuleva liikuntapuisto mahdollistaa niin urheiluseuroille kuin muillekin järvenpääläisille monipuoliset mahdollisuudet liikunnan harrastamiseen. Lisäksi keskustaan sijoittuva liikuntapuisto tulee olemaan merkittävä veto- ja pitovoimatekijä Järvenpäässä. Jalkapallokentän tulee hankesuunnitelman mukaan täyttää UEFA:n ja Suomen Palloliiton sarjatason "Miesten Ykkönen" -laatuvaatimukset.

Hanke on monivuotinen, joka toteutetaan vuosien 2023-2026 aikana. Valtuutetut tähdensivät, että kustannuksia tulee seurata suunnittelun ja toteutuksen aikana kriittisesti ja ammattimaisesti.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut