Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Haarajoen Hulinat pidetään helatorstaina – samalla voi käydä ihailemassa kyläläisten istuttamaa minikokoista alppiruusupuistoa  

Haarajoen asukasyhdistyksen "uusvanha" puheenjohtaja Sanna-Kaisa Sihvola iloitsee, kun Haarajoella taas tapahtuu kaikkea mukavaa pitkän koronatauon jälkeen.

– Ihmisillä on kaipuu kohtaamisiin, vaikka olemme pyrkineet tekemään koko korona-ajan myös virtuaalisia tapahtumia, mutta eihän se ole täysin sama asia, asukasyhdistyksen aktiivi kertoo.

– Nyt päästään taas hulinoimaankin!

Haarajoen Hulinat pidetään helatorstaina 26.5. kello 10-13, jolloin luvassa on perinteisen maksuttoman peräkonttikirppiksen lisäksi poniajelua, Marttojen räiskäleitä, pop-up kahvila, arpajaiset, onnenpyörä ja runsaita myyjäispöytiä.

Radanvarren asukkaat ovat aktivoituneet myös ympäristönsä suhteen. Siitä tuorein esimerkki on minikokoinen alppiruusupuisto, joka on istutettu päiväkodin mörrimetsään.

– Talkoisiin osallistui 20 ihmistä, vaikka edellisviikolla oli ollut siivoustalkoot, joissa niissäkin oli 20 aktiivista siivoajaa paikalla, kiittelee Sihvola innostuneisuutta. Metsässä on nyt 15 tainta, joista toivotaan kasvavan kookkaita puuvartisia kasveja metsässä samoilevien iloksi.

Tapahtumia on tiedossa syksyksikin. Suunnitteilla on avoimet puutarhat matalalla kynnyksellä. Ideana on, että naapurit saavat vinkkejä toisiltaan, esimerkiksi siitä, mikä sopii varjoisan paikan kasviksi ja miten pihaa voi uudistaa omaksi ja naapureiden iloksi.

– Oma pihani esimerkiksi on ihan tyhjä ja kaipaisin vinkkejä muilta, kuinka sitä voisi laittaa, esittää Sihvola, joka on viihtynyt Haarajoella jo 14 vuotta. Asuinvuodet on helppo laskea siitä, kun perhe muutti Vantaalta Haarajoen rauhaan pieni vauva mukanaan.

Haarajoen yhteisöllisyyttä kuvaa hyvin se, että kyläläiset pitävät itse alakouluikäisille lapsille nuorisoiltaa kerran viikossa perjantaisin. Parhaimmillaan kerhossa käy 40 lasta.

– Koko kylä kasvattaa -teema sopii niin lasten kasvatukseen kuin uuteen alppiruusupuistoonkin, naurahtaa Sihvola.

Asukasyhdistyksen aktiivijäsen Petra Pantsar kuvailee aluetta maaseutumaisen rauhalliseksi Vantaalla, Espoossa ja Helsingissä vietettyjen vuosien jälkeen.

Seinäjoelta kotoisin olevalla perheellä ei ole aikoihin ollut muuttosuunnitelmia pois Järvenpäästä.

– Kahdeksassa vuodessa olemme hyvin haarajokelaistuneet.. Silloin tällöin naapurustoon nousee uusia talojakin tonttien lohkomisten myötä.