Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jatka lausetta | ”Voin syödä Polly-karkkeja määrättömän määrän”

Nyt eläkkeelle jäävä alakoulun opettaja Riitta Hyrkäs-Lindgren kääntää yksin ollessa nupit kaakkoon ja toivoo, että koulujen turhaa työllistävät kirjaamiset jäisivät pois.

En olisi ikinä uskonut… että tässä tämä nyt sitten on, tämä työura. Aika on mennyt hirveän nopeasti. Juuri yksi päivä puhuin töissä siitä, että vastahan minä olin vastavalmistunut.

Kevätjuhlat ovat minusta…. aina hienoja juhlia. Ne ovat sellaiset pirskeet, jotka eivät ole menettäneet merkitystään tai latistuneet vuosikymmenten saatossa. Suvivirrestä alkaa loma, jonka opettajat ja koko koulun henkilöstö ja tietenkin lapset ovat ansainneet.

Tunnen vastustamatonta halua… pelata golfia. Golfkauden avaus on venynyt pitkälle. Olen hirveän ahnas pelaaja, vaikka en niin hyvä olekaan. Minusta olisi ihanaa pelata joka päivä, mutta kroppa ei kestä sellaista.

Minulla on pakkomielle… tarkistaa kotoa lähtiessä, että avaimet ovat laukussa. Teen sen moneen kertaan, vaikka olisin ne juuri laukkuun laittanut.

Koulumaailmasta jään kaipaamaan…. hyviä työkavereita, maailman parasta työparia Tuulia ja kaikkea sitä koulun yhteistä tekemistä. En jää kaipaamaan kaiken maailman hankehumppia ja tyhjänpäiväisiä kirjaamisia, koska ne vievät niin paljon aikaa meidän varsinaiselta työltä eli opettamiselta ja oppilaiden kohtaamiselta. Se on huolestuttava asia, johon haluaisin kiinnitettävän huomiota.

Uskon, että eläkkeellä….olen paremmassa kunnossa kuin töissä ollessani. Nämä viimeiset kaksi koronavuotta ovat olleet meille kaikille raskasta aikaa. Oletan, että nyt pääsen palautumaan sille normaalille tasolle sekä henkisesti että fyysisesti.

Haluaisin matkustaa… kotikonnuille napapiirin kainaloon. Olen laittanut syksyksi tilaukseen kunnon ruskan, koska en ole nähnyt sitä lapsuuden maisemissa lähes neljäänkymmeneen vuoteen. Omien syyslomien aikaan ruska on aina ollut ohi.

Voisin syödä pelkästään…Polly-karkkeja. Ne ovat paheeni, ja voin syödä niitä ihan määräämättömän määrän, niin että minulle tulee paha olo.

Jännitän… kaikkea. Olen aina ollut suunnattoman kova jännittämään. Tätä haastatteluakin aloin jännittää heti. Koulussa jännitin aina kaikkien uusien oppilaiden vanhempien tapaamista vanhempainilloissa, ihan turhaan.

Inhoan luonteessani sitä, että… kiihdyn tosi nopeasti nollasta sataan. Luojan lykky, olen oppinut rauhoittumaan vuosien saatossa aika nopeasti.

Minut saa liikuttumaan… rakkaiden sukulaisten ajatteleminen. Isäni syntymästä tuli pari viikkoa sitten kuluneeksi sata vuotta, ja häntä olen nyt muistellut paljon.

Kun kukaan ei näe… saatan kotona laittaa zumbaksi tai humpaksi, nupit kohti kaakkoa.

Jokaisen kannattaisi joskus hakea… pari kirjaa kirjastosta ja rauhoittua lukemisen äärelle. Se on sanoma, jota haluan viedä eteenpäin.