Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Järvenpään leijonat tempaisivat – kodinkoneapua kaupunkiin saapuneille Ukrainan sotapakolaisille

LC Järvenpää on osallistunut Ukrainasta Järvenpäähän saapuneiden sotapakolaisten auttamiseen kodinkonehankinnoilla. Pakolaistalouksiin järjestettiin mikroaaltouuneja sekä veden- ja kahvinkeittimiä. Mukana hankinnoissa oli myös paikallinen K-Citymarket.

Toistaiseksi Järvenpää on vastaanottanut noin 250 ukrainalaista sotapakolaista, joille kaupunki on järjestänyt peruskalustuksella – sängyillä, petivaatteilla ja ruokapöydillä tuoleineen – varustetut asunnot.

Muun tarvikkeiston hankkiminen on ollut lähinnä vapaaehtoisjärjestöjen ja yksityishenkilöiden varassa. Avun keräämisestä ja toimittamisesta perille on vastannut Ilmaritori. Voittoa tavoittelemattoman Ilmari-toiminnan takana ovat ihan tavalliset järvenpääläiset, joita yhdistää halu tehdä vapaaehtoistyötä.

Ukrainalaisten vastaanotto alkaa Järvenpäässä vapun jälkeen –  kodintarvikkeiden keräykset käynnistyvät tällä viikolla

Järvenpää ottaa vastaan 250 pakolaista Ukrainasta – tulijat majoitetaan Auertien tyhjiin kerrostaloihin ja eri puolille Jamppaa

"Pelottaa, ihmisiä kuolee" – käskyä sotatoimiin odottavan isän kohtalo aiheuttaa lisähuolta Järvenpäässä nyt asuville ukrainalaissisaruksille Mishalle, 17, ja Sofialle, 21