Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Viikon asunto | Autohallissa asui pitkän aikaa norsu – Nummenkylässä myynnissä oleva talo kaipaa reilua remonttia, mikä näkyy sen myyntihinnassa

Järvenpään Nummenkylässä on myynnissä kohde, jolla on varsin erikoinen historia. Sen autohallissa on asustellut pitkän aikaa norsu, Pepita nimeltään. Se ei ole mikään myyntivaltti, mutta kiinnostava yksityiskohta talon ja koko alueen historiassa.

– Tietosuojan takia en voi kertoa enempää omistajista, mutta Pepita tuskin olisi pahastunut nimensä mainitsemisesta, hymähtää Aitoasunnot Oy:n kiinteistönvälittäjä Erno Pelli.

Muutakin harvinaista talossa on. Siinä on kiinteästi kiinni iso autohalli.

– Näitä ei ole usein tarjolla. Korkeassa hallitilassa on tilaa isommallekin autolle ja autoharrastukselle.

Talo sijaitsee tontilla, jolla on kokoa 3560 neliötä. Pihapiirissä on muun muassa leikkimökki ja grillikota. Talon kokonaispinta-ala on 235 neliötä, josta asuinpinta-alan osuus on 136 neliötä. Talo on rakennettu vuonna 1967 ja laajennettu autohallilla vuonna 1991.

Vähän on laitettavaa siellä täällä.

Asunnossa on neljä huonetta, keittiö ja sauna. Lisäksi autotalli on muutettu asuinhuoneeksi, jossa on oma wc. Kuntoa Pelli kutsuu kohtalaiseksi.

– Talo vaatii aika laajan peruskorjauksen. Katto pitää uusia, sanoin pinnat. Julkisivu on maalattava ja lämmitysjärjestelmä ja käyttövesiputket uusittava, Pelli kertoo. Seuraava asiakas joutuu liittämään talon kunnalliseen viemäriverkostoon.

– Viemäröinti on tuotu tontin rajalle, mutta siihen ei ole liitytty. Liittymismaksut on kyllä aikoinaan maksettu.

Sisätilat ovat asuttavassa kunnossa, mutta eivät Pellin mukaan vastaa tämän päivän asumismukavuutta.

– Vähän on laitettavaa siellä täällä, hän kuvailee. Talon kunto näkyy myyntihinnassa, joka on 189 000 euroa.

Pelli toteaa, että talo sopisi hyvin käsistään kätevälle, jota remontointi kiinnostaa, ja joka ehkä harrastaa autoja. Talo kuuluu Järvenpään kulttuuriympäristön hoitosuunnitelmassa toimenpideluokkaan 3.

Järvenpään kulttuuriympäristön hoitosuunnitelman kohteet on luokiteltu asemakaavalla kolmeen luokkaan: suojeltuihin eli toimenpideluokkaan 1, asemakaavalla suojeltaviin eli toimenpideluokkaan 2 ja toimenpideluokkaan 3 eli kohteisiin, joiden suojelutarve selvitetään tarkemman suunnittelun yhteydessä.

Tässä yhteydessä taloa kuvallaan näin: ”Kohteella on kulttuuriympäristöllisiä arvoja tai kohde edustaa esimerkillistä suunnittelua, joka ilmentää hyvin uudempaa aikansa arkkitehtuuria.”

Pelli allekirjoittaa tämän.

– Mielestäni talo ei näytä vuoden 1967 talolta, vaan selvästi nykyaikaisemmalta.

Sarjassa esitellään Keski-Uudenmaan asuntotarjontaa.