Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nyt puhuu sulkemisuhan alla ollut yrittäjä – "Emme käyttäneet vanhentuneita elintarvikkeita asiakkaiden annoksissa"

Kellokoskella Kirvesmiehentiellä Grill4u -pizzapaikkaa pitävä Firat Karabulut joutui terveystarkastajien pyörityksiin ja ahdinkoon, kun hänen ravintolaansa uhkasi sulkemisvaroitus.

Nyt sitä uhkaa ei enää ole. Keski-Uudenmaan ympäristökeskus on antanut hänelle puhtaat paperit.

– Yrittäjä oli tehnyt useita korjaustoimenpiteitä ja tarkastuksella toiminta täytti elintarvikelainsäädännön vaatimukset, kertoi terveysvalvonnan päällikkö Miia Suurkuukka aiemmin lehdelle.

Turkkilaislähtöinen Karabulut on toiminut Suomessa pitkään. Hän on ollut alalla 22 vuotta.

Yrittäjä on tyytyväinen terveysviranomaisten uudesta päätöksestä, mutta ihmettelee miksi ravintolan huomautuspöytäkirja kohdistui vääriin lausuntoihin.

Kielteisestä julkisuudesta ehti koitua paljon haittaa elinkeinotoiminnalle.

Karabulutin mukaan terveystarkastajan huomautukset korjattiin suurimmilta osin.

– Sulkemisvaroitus johtui remontin viivästymisestä sekä suunnittelusta.

Hän lisää, ettei ravintolassa olleita vanhentuneita elintarvikkeita ole käytetty asiakkaiden annoksissa.

– On ollut inhimillinen erehdys ettei muutamia tuotteita ole heitetty pois asianmukaisesti ajallaan. Kyseessä on ollut muutama yksittäinen raaka-aine, sanoo Karabulut, jonka näkemys on, että aihetta on paisuteltu.

– Puutteet ja huomautuksen aiheet on nyt siis korjattu, on vain hyvin ikävää, että epäkohdista oli annettu todellisuutta suurempi vaikutelma.

– Haluamme panostaa jatkossa asiakaspalvelun entistäkin parempaan laatuun ja lopetamme kotiinkuljetukset.

– Kesäkuusta alkaen alamme itse leikata kebabin tuoreeltaan. Remontin jälkeen ravintolassamme on avokeittiö.

Hän lisää, että suunnitelmissa on monipuolinen lounasbuffet, runsaine salaattipöytineen sekä vaihtuvia lämpimiä ruokia.

Karabulut toivottaa uudistettuun ravintolaan herkuttelemaan niin uudet kuin vanhat asiakkaat.

Ravintoloiden elintarvikevalvonnan tuloksia kirjataan verkossa Oiva-sivustolle, mutta tietojen päivittymisessä voi olla viivettä.

Eteläisessä Tuusulassa sijaitsevalla Rykmentinportin alueella oli kaupan kuusi yritystonttia – Elinvoimajohtaja: "Neuvottelut käytiin syksyllä ja ne olivat miljoonakauppoja"

Hanna Tienhaara kokoaa yksinäiset yhteen Kellokoskella: "En osaa olla toimettomana"