Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koko kunta kukkii – Tuusulalaisilla on mahdollisuus osallistua osallisen budjetoinnin-projektin toteutukseen kylvämällä kukkia omille pihoille

Osallistuvan budjetoinnin (osbu) 2022 Tuusulan niityt kukkimaan -projektissa istutetaan kukkapeltoja Jokelaan, Kellokoskelle ja useisiin paikkoihin eteläiseen Tuusulaan. Näistä pelloista saa kukkien kasvettua käydä keräämässä kukkia vaikkapa omaan maljakkoon.

Tuusulan kunta tiedottaa nyt, että myös asukkaat voivat osallistua Tuusulan kukkaloiston luomiseen kylvämällä yksivuotisia niittysiemeniä kaikkien iloksi esimerkiksi omalle pihalle tai parvekelaatikkoon. Siemenpusseja on jaossa 1.6. lähtien rajoitettu määrä (1 000 kpl) Hyrylässä asiakaspalvelu TuusInfossa sekä Jokelan ja Kellokosken kirjastoissa niiden aukioloaikoina.

Jaettava siemenseos on Niittysiemenen Aurinkoinen kesäniitty -seosta, joka sisältää aitohunajakukkaa, kehäkukkaa, keto-orvokkia, kesämalvikkia, ruiskaunokkia ja kesälemmikkiä. Kukkaseos kylvetään rikkaruohoista ja nurmesta puhtaalle paikalle, eikä sitä tarvitse peitellä. Siemenkylvöstä kastellaan tarpeen mukaan. Yksi pussi riittää noin 1–2 neliömetrille.

Kunta pyytää kaikkia myös mukaan seuraaman ja jakamaan oman kukkaniittynsä kesällä somessa tunnisteilla #tuusulakukkimaan ja #osbu2022.