Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Viikon kysymykset | ”Elän tunteella, mutta en missään nimessä mökötä” – Janne Lehtonen on televisiossa pelottava piiskuri, mutta arjessa ratkaisukeskeinen sarjayrittäjä

Mikä on elämässä parasta juuri nyt?

Parasta juuri nyt on kesä sekä se, että yrittäjänä puhaltavat uudet tuulet.

Sinulla on monta rautaa tulessa. Onko tuli aivan hallinnassa?

Paremminkin voisi olla. Päivät ovat aika täynnä, ja töitä riittää. Sarjayrittäjänä sitä toivoo, että joku yrityksistä lähtisi vetämään niin hyvin, että pystyisi keskittyä siihen täysillä.

Mikä yllätti Erikoisjoukot-ohjelman kuvauksissa?

Se, miten hyvin saimme sen tehtyä, vaikka lähdin mukaan täysin nolla televisiokokemuksella. Tosi-TV:stä kun on kyse, niin kohtaukset, kilpailijoiden tunteet ja ilmeet pitää saada kerralla purkkiin. Sekin yllätti, miten hyvin sain poissuljettua kamerat, eikä niitä enää muutaman päivän jälkeen ajatellut.

Mikä hetki on ollut käänteentekevä elämässäsi?

Niitä on ollut monta, mukaan lukien lasten syntymät. Myös armeijan erikoisjoukkoihin meno oli sellainen. Työt muuttuivat täysin, samoin oma käsitys töistä. Se oli vähän kuin olisi mennyt suoraan vaikkapa lätkän MM-joukkueeseen töihin, niin intensiivistä työ, harjoittelu ja kaikki fokus työn tekemiseen oli. Erikoisjoukkokupla oli tosi tiivis ja sieltä pois lähteminen oli jopa hieman pelottavaa.

Mikä saa sinut herkistymään?

Esimerkiksi äsken pojan kevätjuhla herkisti, kuten kaikki lasten tapahtumat. Sitä alkaa pikkuhiljaa tajuta, että enää kauhean kauan ei ole tällaisia juhlia, joissa saa katsoa, kun oma poika laulaa lavalla.

Millainen olet suuttuessasi?

Elän tunteella, mutta olen ratkaisukeskeinen, ja haluan selvittää kaikki asiat heti. En missään nimessä mökötä, inhoan sitä.

Mitä pelkäät?

Mitään fobioita minulla ei ole, mutta eniten pelkään oman ja perheen terveyden puolesta. Se on asia, johon ei itse voi vaikuttaa.

Minkä uutisen haluaisit lukea itsestäsi lehdestä?

Nyt haluaisin lukea, että Erikoisjoukot-sarja on menestys ja toinen tuotantokausi tehdään. Hieman jännittää se, miten ihmiset ottavat ohjelman vastaan, sillä se on aika kylmä ja kova. Jokaisella tehtävällä ja jokaisella päivällä on kuitenkin joku tarkoitus, kun ihmisestä haetaan tiettyjä ominaisuuksia esille. Sillekin on syy, että olemme siinä vähän sellaisia kusipäitä. Normaalisti emme ole sellaisia.

Kynttiläillallinen ravintolassa vai purkkiruokaa Kuusamon Karhunkierroksella?

En pysty valitsemaan, joten otan molemmat. Rakastan ruokaa ja ruoanlaittoa ja tykkään myös käydä hyvissä ravintoloissa. Mutta kun jossain Kuusamon Karhunkierroksella tai Norjassa tekee leiripaikalla itse loimulohta tai vastaavaa, niin se on ainutlaatuinen kokemus, jota ei ravintolasta saa.