Ravintola Provencale lienee Keravan vanhin ravintola – yrittäjä Timo Lehtimäki: ”Tässä sitä yhä ollaan”

Timo Lehtimäen ura ravintolayrittäjänä sai melkoisen shokkialun. Hän oli työskennellyt muutaman vuoden ravintola Provencalessa kokkina, kun hänelle tarjottiin mahdollisuutta ostaa paikka. Lehtimäki tarttui innolla tilaisuuteen.  Kolme viikkoa omistajanvaihdoksen jälkeen korona rantautui Suomeen.

– Se ihan alku oli vaikea, mutta jotenkin siitä vain selvittiin. Ihmiset alkoivat hakea lounasta ja ruokaa muutenkin mukaan. Ja tässä sitä yhä ollaan, Lehtimäki hymyilee

Provencalella on pitkä historia Keravalla, jonne se avattiin vuonna 1986. Lehtimäki arvelee, että ravintola on kaupungin vanhin.

–  En nyt ainakaan keksi toista vanhempaa, hän pohtii.

Jos Provencale on vanha ja perinteikäs, sellainen on myös sen à la carte -lista. Se on pysynyt lähes samana läpi vuosikymmenten.

– Siihen on tehty vuosien aikana vain pieniä päivityksiä. Löysin taannoin tosi vanhan listan, ja siinä oli mukana tämänkin hetken suosikkeja, kuten valkosipulihärkää parilalta.

Kasvissyöjien määrä lisääntyy vuosi vuodelta.

Timo Lehtimäki

Tilanne on kuitenkin muuttumassa, sillä listan päivitys on työn alla. Tavoite on, että syksyllä asiakkaat pääsevät valitsemaan ruuat ihan uudelta listalta. Suosituimmat annokset kuitenkin jäävät.

–  Sellaisia ovat muun muassa valkosipulihärkä, isännän pihvi, pippuribroileri, talon lohi ja kuha-annokset.

Kasvis- ja vegaaniannoksia lisätään ja parannetaan, ja niitä pyritään tuomaan entistä enemmän esille.  

– Vaikka meillä menee yhä paljon lihaa, niin olen huomannut, että kasvissyöjien määrä lisääntyy vuosi vuodelta.

Lounasta tarjotaan kello 11– 14. Tarjolla on joka päivä lihaa, kalaa, broileria, pizzaa, salaattia sekä yksi vegaani vaihtoehto. Lounaat tarjoillaan lautasannoksina, vain salaatti on noutopöydässä.

– Käytämme aina vain kotimaista lihaa ja broileria. Salaattipöydän leivät teemme itse.

À la carte -listalta löytyy pihvien, leikkeleiden ja pastojen ohella myös erilaisia hampurilaisia ja pizzoja. Yksi pizza on Keravalla selvästi ylitse muiden.

–  Provencale-pizzaa menee eniten. Siihen tulee salamia, aurajuustoa, ananasta, katkarapuja ja valkosipulia.

Lounasaika on päättynyt, ja ravintolassa on melko hiljainen hetki. Seppo Viira istuu pöydässä ja lopettelee kana-annostaan. Hän on käynyt Provencalessa säännöllisesti syömässä siitä asti, kun se avattiin.

– Yleensä syön kalaa, mutta nyt se oli loppu ja otin kanaa.  Pitää syödä hieman kevyemmin, kun olen jo tällainen vanha ukko, Viira naurahtaa ja lisää, että ruoka maistui oikein hyvältä.

– Tulemme tänne välillä isolla porukalla pitämään perhekokouksia. Melkein koko ravintola on silloin meidän sukua täynnä.

Sarjassa esitellään keskiuusmaalaisia paikkoja ja käyntikohteita. Voit ehdottaa toimitukselle piipahtamisen arvoisia paikkoja sähköpostilla osoitteeseen: vu.toimitus@media.fi.

Ravintola Provencale

Osoite: Asemanaukio 7, 04200 Kerava.

Avoinna ma klo 11:00-20:00, ti-to klo 11:00-21:00, pe klo 11:00-22:00, la klo 12:00-22:00 ja su klo 12:00-20:00.

Keittiö sulkeutuu tuntia ennen sulkemisaikaa.

Lounas arkisin klo 11.00-14.00.

Lounaan hinta 11,30 €

www.provencale.fi

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut