Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pekka Vottonen suunnitteli Keravan asuntomessualueen puistomuuntamolle voitokkaan ulkoasun, voittajatyössä yhdistyy tyylikkyys ja toteutettavuus

Teollisen muotoilun opiskelija Pekka Vottonen voitti "Muotoile muuntamo" -suunnittelukilpailun Keravan asuntomessualueelle.

Keravan Energia, Ornamo ry, Suomen Asuntomessut sekä Keravan kaupunki järjestivät muotoilun opiskelijoille suunnatun muotoilukilpailun, jossa etsittiin uudenlaista toteutusta Keravan Asuntomessualueelle tulevan puistomuuntamon ulkoasulle, kerrotaan Keravan Energian tiedotteessa.

Kilpailussa etsittiin tyylikkäintä kokonaisuutta, joka edusti lisäksi messujen kärkiajatuksia.

Kirsi Rontu, Keravan kaupunginjohtaja

– Teemme arvokasta yhteistyötä Keravan Energian kanssa kaupungin kehittämisessä, ja tämä pätee myös messualueeseen. Kivisillan messualueen kärkiajatuksina ovat kiertotalous, kestävä liikkuminen ja uudet asumisen muodot. Kilpailussa etsittiin tyylikkäintä kokonaisuutta, joka edusti lisäksi messujen kärkiajatuksia, kertoo Keravan kaupunginjohtaja Kirsi Rontu tiedotteessa.

– Yksi messualueelle rakentuvista kokonaisuuksista on tämän suunnittelukilpailun lopputuloksena syntyvä puistomuuntamo. Muuntamon keskeinen sijainti tarjosi tilaisuuden tehdä muuntamosta ilmeeltään osa hienoa messualuetta, josta idea muotoilukilpailulle syntyi, jatkaa Keravan Energian toimitusjohtaja Jussi Lehto.

Kilpailuun tuli 16 kilpailuehdotusta, joiden tasoa palkintolautakunta luonnehtii korkeaksi. Lautakunta arvioi kaikki kilpailuehdotukset 16.5. anonyymeinä. Palkintolautakunta äänesti yksimielisesti teollisen muotoilun opiskelijan Pekka Vottosen kilpailuehdotuksen kilpailun voittajaksi. Lautakunta äänesti työn voittajaksi sen tyylikkään ulkoasun, mutta samalla käytännöllisen toteutettavuuden johdosta. Työssä arvostettiin lisäksi sen taloudellisuutta, monistettavuutta ja sitä, että työ mahdollistaa muuntamon häiriöttömän ylläpidon ja käytön. Työtä arvioitiin koko sen elinkaaren hallinnan näkökulmasta.

– Voittajaehdotus oli erityisen laadukas sekä idealtaan, että aineistoltaan. Veistoksellisen kokonaisuuden ilme oli luotu yksinkertaisilla ja alueelle luontevasti soveltuvilla elementeillä. Muotoilukokonaisuus noudatti tarkasti alueelle annettua ohjeistusta. Kokonaisuus on yhteisellä jatkokehittämisellä helposti toteutettavissa, kertoo Jussi Lehto.

Kilpailun voittaja saa palkinnoksi 3 000 euron rahapalkinnon. Kilpailun jälkeen tarkoituksena on tuottaa voittajatyöstä prototyyppi, joka tulee nähtäville Keravan asuntomessuille 2024 ja jää palvelemaan alueen asukkaiden sähkönjakelun tarpeita.