Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue lisää näköislehdestä: Joko olet kokannut skeippejä? Tämä valkosipuliherkku kannattaa hyödyntää

Ruoka: Kun valkosipulin kukinnot poistetaan, kasvu keskittyy sipuliin. Kukkavarsia eli skeippejä ei kuitenkaan kannata heittää pois, sillä ne sopivat ruoanlaittoon siinä missä sipulikin.

Uutiset: Uutissuomalaisen selvityksen mukaan valtaosa 20 suurimmasta kaupungista on keskustellut sote- tai pelastustoimen kiinteistöjensä myynnistä. Kauppoja on jo tehtykin. Valtion näkökulmasta tämä aiheuttaa huolta huoltovarmuudesta ja hyvinvointialueiden vuokrakustannuksista.

Henkilö: Tietääkö Jarmo ”Toppo” Koponen, kuinka monta biisiä hän on tehnyt ja julkaissut? Niitä on nimittäin pakostikin paljon, todella paljon.

– Enpä ole tarkistanut. Mutta Eläkeläisillä on sen viisitoista levyä, samoin Kumikamelilla. Tekramütisch on julkaissut neljä levyä per tuotantokausi nyt jo kahdeksan tuotantokauden ajan, Koponen ynnää.

Kokonaisuutena biisien lukumäärä kolkuttelee luultavasti jo tuhannen rajapyykkiä, eikä musiikki ole edes Koposen leipätyö.

Ilmasto: Ilmatieteen laitoksen pääjohtaja Jussi Kaurola pitää hyvinkin mahdollisena, että jokin nurkan takana häämöttävä teknologinen läpimurto nostaa ilmastotyön kertaheitolla uudelle tasolle ja vauhdittaa merkittävästi fossiilisista polttoaineista irtautumista.

Ajassa: Kun kahvi kallistuu, niin suomalainen kahvikansa on sentinvenytyskysymysten äärellä: voiko kahvia jatkaa ja kuinka hävikkikahvin voisi säilöä ja juoda myöhemmin?

Lue liite tänään näköislehdestä.

Näköislehti kuuluu kaikkiin Keski-Uusimaan tilauksiin. Aktivoi lukuoikeutesi tästä.

Voit kokeilla Keski-Uusimaan verkkopalveluja kolmen kuukauden ajan hintaan 4 euroa / kuukausi. Kokeile kolme kuukautta!