Mitä lukisit seuraavaksi – tässä Kirjavinkkejä Kirkes-kirjastojen kokoelmista lapsille ja aikuisille

Aikuisten kaunokirjallisuus:

Sally Thorne: Toinen ensivaikutelma (Harper Collins 2021)

25-vuotias Ruthie on työskennellyt vuosia senioritalon vastaanotossa ja asuu yhdessä työpaikkansa huoneistossa, kun senioritalon ostajan pomon poika ilmestyy paikalle, ja Ruthien täytyy keksiä tälle jotain tekemistä. Ensitapaamisella mies kutsui Ruthieta mummomaiseksi ja kostoksi tästä, Ruthie laittaa miehen kahden hyvin vaativan rouvan avustajaksi. Romanttinen ja hauska kesäkirja! Myös e-kirjana ja e-äänikirjana www.ellibslibrary.com/kirkes. 

Jessica Fellowes: Mitfordin murhat (Otava 2018)

Köyhä lontoolaistyttö Louisa Cannon pakenee julmaa setäänsä ja päätyy lastenhoitajaksi Mitfordin perheen maalaiskartanoon. Hänestä tulee 16-vuotiaan Nancy Mitfordin uskottu ja ystävä, ja yhdessä he myös joutuvat keskelle salaperäisen junamurhan tutkintaa. Agatha Christien henkinen manttelinperijä, Jessica Fellowes, hurmaa todelliseen Mitfordin perheeseen pohjautuvilla hahmoillaan, ja tarkoilla aikakauteen perustuvilla kuvauksillaan.

Sarah Haywood: Kaktus (Tammi 2021)

Susan Green elää hyvin moitteetonta elämää, joidenkin mielestä jopa vähän liiankin moitteetonta. Kun raskaus yllättää ja perintökiistat häiritsevät Susanin muuten järjestyksellistä elämää, yrittää Susan pitää edes osan elämästään järjestyksessä. Viihdyttävä kasvutarina naisesta, joka oppii, ettei elämän täydy olla niin järjestyksessä.

Lasten- ja nuortenkirjallisuus:

Heidi Silvan: Operaatio Hardcore ysäri (Myllylahti 2021)

Otson puhelin on huollossa ja isä haastaa hänet viettämään viikon kesälomastaan kokonaan ilman kännykkää, pelikoneita ja muita elektronisia härpäkkeitä. Onnekseen Otso saa kaverinsa Ricon, Niklaksen ja Nuutin suostuteltua mukaan testiin. Pian pojat huomaavat, että heillä on käsissään todella paljon aikaa. Nyt tarvitaan siis tekemistä! Miten ysärin nuoret ovat oikein saaneet aikansa kulumaan? Myös e-äänikirjana www.ellibslibrary.com/kirkes. 

Siiri Enoranta: Nokkosvallankumous (WSOY 2013)

Sydänjuuria myöten järisyttävä dystopia, joka vetää lukijansa suoraan syvään päähän ja pitää tiukasti otteessaan. Kaksi nuorta kohtaavat toisensa niin tuhoutuneessa tosimaailmassa kuin unien paratiisissakin. He löytävät itsestään piileviä kykyjä. He kokevat uudenlaista rohkeutta ja uudenlaista herkkyyttä. Pystyvätkö he yhdessä viemään maailman kohti parempaa tulevaisuutta? Myös e-kirjana www.ellibslibrary.com/kirkes.

Joanna Nadin: Miina Mylläkkä on täystuho (Art House 2020)

Miina Mylläkän oikea nimi on Vilhelmiina Mylläri, mutta isä on keksinyt hänelle lempinimen, sillä hän on todellinen katastrofimagneetti. Mitä Miina ikinä tekeekin, seuraa katastrofi. Kun Miina saa opettajalta tehtävän opetella vastuullisuutta ja huolehtia viikonlopun ajan koulun lemmikkirotasta Kaaposta, menee kaikki mikä vaan voi, pieleen.

Tietokirjallisuus:

Trevor Noah: Laiton lapsi (Atena 2020)

Trevor Noahin epätodennäköinen matka apartheidin aikaisesta Etelä-Afrikasta New Yorkiin huippusuositun ajankohtaisohjelman juontajaksi alkoi rikoksesta: hänen äitinsä oli musta ja isä valkoinen. Noah kertoo uskomattoman kasvutarinansa rehellisesti ja tyyliinsä sopivasti huumorilla höystettynä - vaikeitakin asioita voi käsitellä komedian keinoin. Pelottoman ja päättäväisen äidin rooli nousee kirjassa selvästi esiin.

Ismo Leikola ja Angelika Leikola: Suo, kuokka ja Hollywood (Siltala 2021)

Yhteistyössä vaimonsa kanssa kirjoittamassaan kirjassa Ismo Leikola kertoo mm. Amerikkaan muuttamisestaan ja sen aiheuttamista hankaluuksista ja hyvistä puolista, koomikon urastaan sekä ajatuksistaan suomalaisuudesta, amerikkalaisuudesta ja näiden kulttuurien eroista suhtautumisessa esimerkiksi menestykseen, rahaan, terveydenhoitoon ja asiakaspalvelukäytäntöihin. Kirja tarjosi oivalluksia ja ajatuksen aihetta. Myös e-äänikirjana www.ellibslibrary.com/kirkes. 

Varaa osoitteessa kirkes.finna.fi ja nouda omasta kirjastosta. 

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut