Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kesäillan konsertit käynnistyvät Järvenpään kirkossa – ensimmäisessä kuullaan järvenpääläissäveltäjiä

Järvenpään seurakunnan perinteinen Kesäillan konsertit – konserttisarja käynnistyy tiistaina 7.6. kello 20. Tänä vuonna sarja juhlistaa omalta osaltaan Järvenpään seurakunnan 70-vuotisjuhlavuotta. Konserttisarjan aloittaa konsertti "Hän kulkevi kuin yli kukkien", jossa esiintyy seurakunnan kanttori Toni Hintsala yhdessä pianisti Kaj Ekmanin ja urkuri Katariina Kopsan kanssa.

– Hintsalan kaunisvärinen baritoni on tullut monelle järvenpääläiselle tutuksi. Tässä konsertissa hän taituroi muuan muassa järvenpääläissäveltäjien Jean Sibeliuksen ja Juhani Haapasalon sävellysten parissa, kertoo seurakunnan johtava kanttori Mikko Haapaniemi.

Konserttisarjassa on luvassa korkeatasoisia konsertteja, erilaisia kokoonpanoja ja tyylillisesti monipuolinen kattaus musiikkia. Näistä mainittakoon esimerkiksi Miikka Lehtoahon tuttuihin virsiteemoihin kirjoittamat urku-piano duot. Luvassa on myös aivan tuoreita sävellyksiä kesäisitä teemoista. Konserttisarjan päättää elokuussa Mozartin Requiem, jossa kuorona toimii seurakunnan kamarikuoro Canzonetta Nova. Mozartin Requiem on ensimmäinen suuri kirkkomusiikkiteos, jonka Canzonetta Nova on esittänyt ja siksi se valikoitui juhlavuoden ohjelmistoon.

– Kahtena aiempana kesänä konsertteja on jouduttu koronapandemian takia pitämään verkossa, mutta nyt olemme toiveikkaita, että saamme pitää konsertit normaaliin tapaan, niin sanotusti livenä, sanoo Haapaniemi.

Sarjan muut konsertit ovat 14.6., 21.6., 9.8., 16.8. ja 30.8.

Ohjelma 10 e.