Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Valtakunnallinen Futiskiertue -tapahtuma starttaa Järvenpään K-Supermarket Pajalasta

Kauppias ja Järvenpään Palloseura haluavat olla omalta osaltaan edistämässä lasten liikuntaharrastuksen aloittamista

Futiskiertue tarjoaa leikkimielistä liikuntaa ja katufutis-turnauksia K-kauppojen piha-alueilla eri puolilla Suomea ja kiertue starttaa Järvenpään K-Supermarket Pajalasta ensi keskiviikkona 8.6. klo 12–16.

Kiertue juhlistaa K-ryhmän ja Palloliiton välistä yhteistyötä kauppojen pihoilla järjestettävin tapahtumin kesällä 2022. Tapahtumat liikuttavat lapsia ja lapsenmielisiä 16 paikkakunnalla 18 K-kaupassa. Liikuntatapahtumiin on vapaa pääsy.

Tapahtumien järjestämisestä Järvenpäässä vastaavat Järvenpään Palloseura JäPS, K-ryhmä sekä K-Supermarket Pajalan kauppias Karri Himberg.

K-kauppias Karri Himbergin sydän sykkii lasten ja nuorten liikunnallisen elämän edistämiselle.

– Haluan tarjota heille mahdollisuuden tutustua ja ihastua eri lajeihin matalalla kynnyksellä. Futiskiertue on mahtavan hieno tapahtuma erilaisine aktiviteetteineen.

– En itse keskity minkään lajin pääsarjajoukkueeseen, vaan haluan olla mukana tekemässä lajissa kuin lajissa sitä nuorisotyötä, Himberg kiteyttää ajatusmaailmaansa.

Järvenpään Palloseura on hyvässä nosteessa. Seura haluaa olla entistä paremmin näkyvissä katukuvassa ja tapahtuma on omiaan tuomaan seuraa lähemmäs harrastamisen aloittamista pohtivia lapsia ja nuoria.

– Jalkapallo on maailman suosituin urheilulaji ja lajin kasvava suosio näkyy myös Järvenpäässä. Eri-ikäisiä jäpsiläisiä pelaajia on jo yli 1000 ja seuran sininen väri näkyy vahvasti kentillä ja katukuvassa.

– Korona oli haasteellista aikaa, kun moni lopetti harrastamisen, mutta pelaajia on tullut myös lisää, joten harrastajamäärät ovat jopa kasvaneet hieman.

– Etenkin tänä keväänä mukaan tuli uusia harrastajia, ja mikä ilahduttava, niin vielä eri ikäisiä. Moni lopettanutkin on aloittanut uudestaan, eli kova futisbuumi on menossa, kertoo JäPSin toiminnanjohtaja Marika Hagelin.

Yhdessä Himberg ja Hagelin pohtivat sitä, että etenkin yläkouluikä voi olla nuorille haasteellista aikaa, joten harrastus pitää nuoret hyvin niin sanotusti pinnalla.

Itse tapahtumassa kaupan pihalle pystytetään ilmalla täytettävä jalkapallokenttä, jossa voi pelata pienpeliä. Lisäksi oheistoimintana kaupan piha-alueella on muun muassa pöytäfutista, tasapainolautailua ja reaktioseinä.