Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vesijohtovuoto Kantokadulla: korjaustyöt aiheuttavat vesikatkon tänään perjantaina

Saviolla osoitteessa Kantokatu 11 on havaittu vesijohtovuoto runkojohdossa, kerrotaan Keravan kaupungin tiedotteessa. Vuotoa korjataan perjantaina 10. kesäkuuta klo 7.30–16 Kantokadun ja Nurmikadun risteyksen läheisyydessä. Töiden kestoksi arvioidaan kaksi vuorokautta, mutta tarkempi korjaustyön aikataulu varmistuu töiden edetessä. Töiden aikana tie on poikki Kantokatu 11 kohdalla ja kiertotie kulkee Mansikkakujan kautta.

Korjaustöistä johtuen vedenjakelu joudutaan keskeyttämään kiinteistöissä, jotka sijaitsevat osoitteissa Nurmikkokuja 7, Nurmikatu 1-5 ja 11, Varvikkotie 8, 8a ja 10, Kantokatu 9 sekä Karpalokuja 1-6. Vesikatkon ajaksi väliaikainen vedenjakelu järjestetään Kantokadun ja Nurmikadun risteyksessä, mistä voi hakea vettä omiin astioihin.

Vedenjakelun keskeytyksestä johtuen voi putkistoista irrota saostumia ja ruostetta, mistä voi aiheutua veden värjäytymistä ruskeaksi. Tämä voi aiheuttaa muun muassa vesihanojen ja pesukoneiden sihtien tukkeutumista sekä vaalean pyykin värjäytymistä.

Vesihuolto suosittelee ennen veden käyttämistä juoksuttamaan vettä runsaasti useammasta hanasta kunnes vesi kirkastuu. Putkistoon mahdollisesti päässyt ylimääräinen ilma voi aiheuttaa kolinaa ja pärskintää vettä juoksutettaessa sekä veden sameutta. Ellei noin 10–15 minuutin juoksutus auta, on syytä ottaa yhteyttä vesihuollon asiakaspalveluun tai vikapäivystykseen.