Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Viikon asunto | Hyrylän keskustassa myynnissä olevassa asunto sopii esteettömyyden ansiosta myös liikuntarajoitteisille

Hyrylän keskustassa Kauppatiellä on nyt myynnissä kerrostaloasunto, jollaisia kiinteistönvälittäjä Helena Koivulan mukaan tulee harvoin myyntiin. Asunnossa on nimittäin oma piha.

– Olen ollut toistakymmentä vuotta välittäjänä, enkä ole myynyt tällaisia kuin maksimissaan viisi koko urani aikana, Koivula kertoo.

Asunto sijaitsee nelikerroksisen kerrostalon ensimmäisessä kerroksessa.

– Muuttovalmis, valoisa, läpitalon huoneisto, joka sopii hyvin esimerkiksi pienen eläimen omistajalle tai omakotitalostaan luopuville ja sellaiselle, joka haluaa istutella omia yrttejä ja kukkia pihalleen, Koivula kuvailee.

Talon erikoisuudeksi voi ehkä kutsua sitäkin, että talo on hiljattain muutettu tupakoimattomaksi.

Olen ollut toistakymmentä vuotta välittäjänä, enkä ole myynyt tällaisia kuin maksimissaan viisi koko urani aikana.

– Tupakointipaikaksi piha-alueella yhtiökokouksen päätöksellä on osoitettu alue pyörävaraston ja pysäköintilaitoksen välisestä tilasta.

Huoneisto sopii myös liikuntarajoitteisille. Asunto on esteetön ja ovet aukeavat automaattisesti koodilla, mikä helpottaa esimerkiksi pyörätuolia käyttävän liikkumista.

Kokoa asunnolla on 66 neliötä. Piha suuntaa länteen. Makuuhuoneita on kaksi ja säilytystilaa on Koivulan mukaan riittävästi. - Eteisessä on koko seinän mittaiset kaapit, samoin toisessa makuuhuoneessa. Myös toisessa makuuhuoneessa kaappitilaa on lähes koko seinän verran.

Lattiat ovat parkettia ja kaikki seinät valkoiseksi maalattu. Asunnossa on pieni sauna ja tilava kylpyhuone.

– Keittiön varustukseen kuuluu liesi, astianpesukone sekä korkeat jääkaappi ja pakastin.

Koivula kertoo, että vuonna 2000 valmistunut taloyhtiö on hyvin hoidettu.

– Mielestäni täällä toteutetaan järkevää taloutta, mikä tarkoittaa, että asioita ei tehdä, ellei oikeasti ole tarve.

Vuonna 2017 pihanpuoleisiin oviin asennettiin sähköiset ovenavauslaitteet, seuraavana vuonna tehtiin porraskäytävien ja rakennuksen ulkoseinien valaistukset. Vuonna 2018 IV-kanavat nuohottiin ja ilmanvaihtoa säädettiin ja vuonna 2019 uusittiin hissit.

Bussiasemalle ja lähimpään kauppaan on matkaa puolisen kilometriä ja lähimmälle bussipysäkille noin 100 metriä. Terveysasemalle matkaa on 300 metriä. Taloyhtiöllä on omistus- ja hallintaoikeus Nappulakadun pysäköintirakennuksen 41 autopaikkaan.

– Itse ihailen tätä asunnon valoisuutta ja kivan kokoista pihaa. Se on juuri sopiva niin, että sinne voi istuttaa hieman kukkia mutta ei kuitenkaan liian iso hoidettavaksi, Koivula toteaa.

66

asunnon koko neliöinä.