Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Viikon asunto | Myynnissä talli talolla – Nummenkylässä myynnissä oleva omakotitalo sopii esimerkiksi yrittäjälle, sillä tontilla on iso halli ja reilusti tilaa autopaikoille

Järvenpään Nummenkylässä on myynnissä talli talolla. Kyllä, luit aivan oikein.  

– Yleensä se on niin, että kun ostaa omakotitalon, niin siinä on kyljessä ehkä 20 neliön osittain lämmin talli. Mutta tämän talon vieressä on niin merkittävän hieno talli, että voidaan jo puhua tallista talolla, kertoo Habitan kiinteistövälittäjä Anne Lindqvist.

Hän toteaa, että talo sopisi erityisen hyvin yrittäjälle. 56-neliöiseen talliin mahtuu monenlaista liiketoimintaa, sillä se on suunniteltu sitä varten.

– Hallissa on parvi, öljynerotuskaivo, iso nosto-ovi ja paljon lämmintä varastotilaa.

Asumisneliöitä kompleksista löytyy 90. Talo on rakennettu vuonna 2005 samalla tontilla sijaitsevan talon talousrakennukseksi. Rakennus palveli vuosikymmenen verran toimistona. Vuonna 2015 lupien hakemisen jälkeen rakennus muutettiin omakotitaloksi.

Pihassa on tarvittaessa tilaa noin kymmenelle autopaikalle.

– Tämä on siis sisäpuolelta kymmenen vuotta uudempi kuin ulkoasu antaa ymmärtää.

Kerroksia on kaksi. Talossa on olohuoneen ja tupakeittiön lisäksi neljä huonetta, joista yksi ei ikkunan koon ja neliömäärän perusteella täytä asuinhuoneen kriteereitä, mutta sopii esimerkiksi toimistoksi.

– Lisäksi löytyy hienot sauna ja kylpyhuone. Keittiössä on moderni varustelu: jääkaappipakastin, induktioliesi liesituuletin ja astianpesukone.

Lattiat ovat puuta ja ne sekä seinät ja katto on maalattu valkoiseksi.

Piha-alue rajoittuu puistoon. 1883 neliön kokoisella tontilla on hallinnanjakosopimuksella kaksi omakotitaloa. Rakennusoikeutta on jäljellä reilu 100 neliötä.

– Sen voi käyttää lähinnä olemassa olevien rakennusten laajentamiseen, sillä kaavan mukaan rakennusten määrää ei voi enää lisätä.

Etupiha on asfaltoitu, ja siinä on autokatos ja pihapaikka.

– Pihassa on tarvittaessa tilaa noin kymmenelle autopaikalle.

Lindqvist näkee ensisijaisesti ostajana joko yrittäjän tai sijoittajan.

– Sijoittaja voi vuokrata tallin ja asunnon eteenpäin myös erikseen. Asunnossa on tälläkin hetkellä vuokralainen, mutta ostaja tietenkin päättää, jatkaako hän olemassa olevaa vuokrasopimusta.

Talon julkisivu on maalattu vuonna 2017 ja piha asfaltoitu ja valaistu vuonna 2019. Ilmanvaihto on puhdistettu ja säädetty vuonna 2020 ja tänä vuonna molempien talojen bitumihuopakaton biosidikäsiteltiiin ja pestiin. Samalla puhdistettiin rännit.