Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nyt kannattaa nauttia puhtaista uimavesistä – sinilevää ei ole havaittu suosituimmilla rannoilla

Nyt kannattaa nauttia puhtaista uimavesistä, kun sää on kesäisen lämmin. Helteet yleensä tuovat sinileväongelmat nopeasti rannoille.

– Uimavesien mikrobiologinen laatu on hyvä eikä sinilevää ole havaittu, kertoo terveystarkastaja Helmi Heiska uusimmista tuloksista, jotka mitattiin ennen juhannusviikkoa.

Keski-Uudenmaan ympäristökeskus haki 15.-16.6. uimarantavesien seurantanäytteitä Järvenpään, Mäntsälän, Tuusulan ja Nurmijärven yleisiltä uimarannoilta.

– Näytteistä tutkittiin kolibakteerit sekä suolistoperäiset enterokokit. Uimarantojen vesien mikrobiologinen laatu täytti uimavedelle asetetut laatuvaatimukset.

Uimarantojen vesien mikrobiologinen laatu täytti uimavedelle asetetut laatuvaatimukset.

Bakteeripitoisuudet olivat matalia, eikä sinilevää havaittu uimarannoilla. Lämpimintä vesi oli Tuusulassa Urheilupuiston uimarannalla, jossa veden lämpötilaksi mitattiin 20,5.

Viileintä vesi oli Järvenpäässä Vanhankylänniemen uimarannalla, jossa lämpötilaksi tuli 17,8 astetta.

Uimavesinäytteet otettiin Järvenpäässä Tuusulanjärveltä Tervanokan ja Vanhankylänniemen rannoilta ja Tuusulassa Häklin, Urheilupuiston ja Jokelan lammesta sekä Keravanjoella Kellokosken joenrannasta ja Rusutjärvellä Hiekkarannankujan rannasta.

Mäntsälässä näytteitä otetaan Keravanjärvellä, Sahajärven virkistysalueen ja Hautjärven rannoilla, Hunttijärvellä Saaren ja Levannon rannoilla, Mustijoella Nummisten joenrannassa, Kilpijärvellä Sälinkään rannassa ja Isojärvellä Onkimaalla.

Nurmijärvellä kohteina ovat Sääksjärvellä Röykän ja Sääksin rannat, Valkjärvelläi Tiiran ja Lähtelän rannat, Herustenjärvi Vaaksinjärven Vaaksin ranta.

Keski-Uudenmaan ympäristökeskuksen nettisivuilta löytyy uimarantojen tulostaulukko, johon uimakauden aikana otettavien vesinäytteiden tulokset päivitetään. Näytetulokset löytyvät myös uimarantojen ilmoitustauluilta.

Sinilevähavaintoja voi seurata Suomen ympäristökeskuksen ylläpitämässä Järvi-meriwikissä, jonne jokainen voi merkitä myös omat sinilevähavaintonsa.