Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Viikon kysymykset | ”Istuin juhannuksena sateessa ja yritin pitää nuotiota yllä” – Altti Uhlenius on onnellinen lomalla vaimonsa kanssa ja suuttuu myrskyisästi itselleen

Mikä elämässäsi on parasta juuri nyt?

Parasta on se, että lapset ovat terveitä ja töitä on.

Olet monen instrumentin mies. Jos saisit valita niistä vain yhden, mikä se olisi?

Jos vain yksi pitäisi valita, niin se olisi kyllä basso. Siinä olen jotenkin vahvimmillani.

Millainen isä olet?

Tätä pitäisi varmaan kysyä lapsilta. Mutta itse sanoisin, että olen, tai ainakin toivon olevani, hyvä ja huolehtiva isä. Kyselen lapsilta ummet ja lammet ja viimeisenä aina, että riittävätkö rahat.

Milloin olet onnellisimmillasi?

Jos olemme vaimon kanssa jossakin kivalla lomareissulla ja kaikki on muutenkin ok, niin kyllä minä silloin aika onnellinen olen. Nelisen viikkoa sitten olimme yhdessä Kreetalla. Nuorin lapsemme, 3-vuotias tytär oli mukana, ja sehän ei menoa haitannut.

Mikä hetki on ollut käänteentekevä elämässäsi?

Se, kun pääsin Pop & Jazz Konservatorioon.

Mikä juhannusmuisto naurattaa sinua yhä?

Istuin meidän kesämökillä vesisateessa, ja yritin pitää nuotiota yllä. Muut menivät mökkiin sisälle ja minä jäin ulos yksin. Silloin se ei naurattanut, mutta nyt jälkikäteen se naurattaa kyllä. Ja sain muuten pidettyä nuotion päällä.

Ketä ihailet?

Ihailen omaa vaimoani. Hän on vahva mimmi.

Mikä saa sinut herkistymään?

Omat lapset ja heidän onnistumisensa herkistävät, ja epäonnistumisetkin joskus.

Millainen olet suuttuessasi?

Olen aika myrskyisä. Kiihdyn nollasta sataan, mutta rauhoitun yhtä nopeasti. Suutun lähinnä itselleni ja syynä siihen on useimmiten oma tuuraaminen. Kai minä joskus muillekin suutun, mutta 90 prosentissa tapauksista suutun itselleni.

Mitä teet kun et soita?

Teen muita töitä. Valmistelen Krapin Pajalla konsertteja, suunnittelen tekniikkaa ja teen keikka- ja artistibuukkauksia. Olen aika lailla työnarkomaani, eikä minulle ole oikein harrastuksia.

Naurattavatko basistivitsit?

Totta kai ne naurattavat, nehän ovat välillä ihan helvetin hyviä. Osittain vain soitin on vitseissä väärä. Amerikassa nämä samat vitsit ovat rumpalivitsejä. Paja Bandin Jussi Hongisto soittaa bassoa. Tämän lisäksi hänen instrumenttinsa on alttoviulu. Se on vitsi kohde klassisissa piireissä. Jussin ääniala taas on tenori, ja sille vitsaillaan oopperapiireissä. Leukailemme, että hän on onnistunut hankkimaan itselleen oikean kolmen suoran.