Keski-Uudenmaan aluehallitus hyväksyi budjettiraamin: Näin paljon hyvinvointialue käyttää rahaa

Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen aluehallitus päätti kokouksessaan 21.6.2022 vuoden 2023 talousarvion raameista: aluehallitus hyväksyi talousarvion kehyksen sekä laadintaohjeen virkamiesvalmistelun pohjaksi. Vuosi 2023 on ensimmäinen, jolloin hyvinvointialue vastaa Keski-Uudenmaan sosiaali-, terveys- ja pelastuspalveluista.

Vuoden 2023 talousarvion kehys pohjautuu valtiovarainministeriön tämänhetkiseen laskelmaan Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen rahoituksesta. Sen mukaan rahoitus on ensi vuonna noin 740,8 miljoonaa euroa.

Vuoden 2023 talousarvion kehys hyväksyttiin aluehallituksen kokouksessa äänestyksen jälkeen.

– Ensi vuoden budjetin valmistelussa on vielä paljon kysymysmerkkejä ja työ jatkuu tarkentuvin luvuin heti elokuussa, aluehallituksen puheenjohtaja Helinä Perttu kertoo.

Hyvinvointialueen kehyksessä on myös varauduttu lainsäädännön muutosten mukanaan tuomiin vaatimuksiin: Hoitajamitoituksen, lastensuojelulain sekä koulukuraattori- ja koulupsykologimitoituksen muutoksiin on varauduttu noin 1,2 miljoonalla. Hoitotakuun muutoksiin on kehyksessä varauduttu noin 1,1 miljoonalla.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut