Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Poliisi varoittaa huijausviesteistä – kohteena S-pankin asiakkaat

Poliisi varoittaa uusista S-pankkien nimissä tulleista huijausmuodoista, joissa pankin asiakkasta pyydetään syöttämään pankkitunnukset.

Facebookissa kiertää mainos, jossa S-pankki ja DNA tarjoavat yhteistyössä S-pankin asiakkaille iPhone 13-puhelimen tarjoushintaan. Mainoksessa on linkki, johon pyydetään syöttämään S-pankin pankkitunnukset. Tämän jälkeen rikolliset pääsevät huijatun henkilön varoihin käsiksi.

S-pankin nimissä liikkuu myös huijaustekstiviesti, jossa lukee huonolla suomen kielellä kirjoitettu viesti: ”Verkkopankkisi on estetty liian epäilyttävän toiminnan vuoksi tililläsi, myös jatka palveluidemme käyttöä kiireellisesti käy: SPankki-Vapauttaa.com”.

Sivustolla pyydetään tunnistautumaan pankkitunnuksilla ja antamaan jatkoa varten uusi käyttäjätunnus ja salasana. Tämän jälkeen rikolliset pääsevät käsiksi pankkitilille.

Poliisi kehottaa huolellisuuteen ja muistuttaa, etteivät pankit pyydä asiakkailtaan heidän pankkitunnuksiaan muualla kuin verkkopankin sivuilla ja mobiilisovelluksessa.