Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lisätyn todellisuuden reitillä on mukana kulttuurin ja luonnon klassikoita

Elävät juuret -elämysoppaassa voi tutkia Järvenpään, Keravan ja Tuusulan museoita omalla älypuhelimella. Mobiililaitteen kameran avulla avautuu seikkailu Tuusulanjärven lähiseudun museoihin.

Lisätty todellisuus käynnistyy, kun skannaa mobiililaitteella museoissa olevan lähtökuvan ja siinä olevan QR-koodin.

Näytölle ilmestyy Järvenpään, Keravan ja Tuusulan animoitu pienoismalli, jossa junat kulkevat, laineet liplattavat ja museot kutsuvat vierailulle.

Klikkaamalla pienoismallissa näkyviä museoita voi tutustua kohteeseen 360-näkymissä kera tekstin ja videoiden.

Museobongaukseen voi osallistua skannaamalla AR-kuvarastin, jolloin tulee lisätietoa paikan historiasta.

Näin toimimalla viidessä museossa kävijä saa pienen palkinnon. Jos kävijä löytää kaikki kymmenen rastia, hänet palkitaan erikoispalkinnolla.

Lisätyn todellisuuden reitti on osa Järvenpään, Keravan ja Tuusulan museoiden yhteistä virtuaalista museokeskushanketta. Hankkeessa selvitetään digitaalisen ja virtuaalisen sisällöntuotannon mahdollisuuksia ja tehdään suunnitelma yhteisen virtuaalisen museokeskuksen luomiseksi. Lisätyn todellisuuden reitin on toteuttanut flyAR Augmented Reality Studio Oy yhdessä museoiden kanssa.

Elävät juuret -elämysopas elavatjuuret.fi. Lisätyn todellisuuden reitillä mukana: Ahola, Ainola, Erkkola, Halosenniemi, Heikkilän kotiseutumuseo, Järvenpään taidemuseo, Lottamuseo, Suviranta, Taide- ja museokeskus Sinkka ja Villa Kokkonen.