Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Draamaopastus Venny Soldan-Brofeldtin elämästä Aholassa – Kuvataiteen päivänä 10.7. muistetaan suomalaista kuvataidetta ja sen tekijöitä

Kuvataiteen päivää vietetään Suomessa 10.7. Tarkoitus on muistaa ja arvostaa suomalaista kuvataidetta ja sen tekijöitä. Aholassa juhlistetaaan päivää Venny Soldan-Brofeldtiin keskittyvällä draamaopastuksella.

Kuka olikaan se taiteilija, joka harppoi ympäri Tuusulanjärveä housut jalassa ja piippu suussa aiheuttaen pahennusta? Venny Soldan-Brofeldt oli kuvataiteilija, boheemi maailmanmatkaaja sekä paljon muuta. Draamaopastuksella Venny! hänen roolissaan näyttelijä Marika Sampio-Utriainen kuljettaa vierailijan sadan vuoden taakse aikaan, jolloin Venny pyöritti Aholan vilkasta huushollia ja antoi oman merkittävän panoksensa suomalaiselle kuvataiteelle.

Perusnäyttely Aholassa kertoo Venny Soldan-Brofeldtin ja hänen miehensä, kirjailija Juhani Ahon tarinan, ja kesän 2022 vaihtuva näyttely Vennyn urasta lastenkirjailijana ja kuvittajana.

Draamaopastus sunnuntaina 10.7. klo 13-13.30.Osallistuminen museon pääsylipulla (9/8/4€) tai Museokortilla.Alle 18-vuotiaat maksutta.Ahola, Sibeliuksenväylä 57, Järvenpää.Avoinna ti-su klo 10-17.