Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue lisää näköislehdestä: THL:n Tervahauta ei pidä kevään koronatoimia epäonnistuneina

Kotimaa: Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen pääjohtaja Markku Tervahauta ei katso yhteiskunnan epäonnistuneen koronatoimissa, vaikka koronakuolemien määrä kääntyi keväällä jyrkkään nousuun Suomessa. Tervahauta arvioi, että erittäin helposti tarttuvan omikron-variantin leviämistä olisi ollut lähes mahdotonta estää. Kokonaisuudessaan Tervahauta arvioi Suomen onnistuneen koronapandemian hoidossa kahdeksikon arvoisesti perinteisellä kouluasteikolla.

Kotimaa: Ilmalämpöpumpun saa asentaa myös kerrostaloasunnon viilentämiseksi. Ilmoitus taloyhtiölle kuitenkin tarvitaan ja taloyhtiö voi asettaa asennukselle ehtoja.

Matka: Ruotsalainen sotalava Vasa lähti neitsytmatkalleen Tukholman satamasta elokuussa 1628. Runsaan kilometrin seilattuaan se kallistui kyljelleen ja upposi. Vasa-laivan ympärille rakennetussa museossa selviää, miksi näin kävi.

Ajassa: Nina Mönkkönen rakasti luontoa ja kasveja jo lapsena, mutta puutarhuriopinnoissa ymmärsi, etteivät tiukat aikataulut ja kerrostalopihojen suunnittelut tuntuneet omilta. Kiinnostus kasveihin ja yrtteihin etsi toisenlaista toteutustapaansa. Toteutustapa löytyi luonnonkosmetiikasta.

Ruoka: Hauki on harvan suosikkikala, ja syy tähän on monesti hauen ruotoisuus. On kuitenkin monta tapaa kiertää ruoto-ongelma ja nauttia tästä edullisesta luonnonkalasta.

Ruoka: Helsingin Jätkäsaaren Chefood Bistrossa ruokaa valmistaa kaksi kokkia Mariupolista.

Lue liite tänään näköislehdestä.

Näköislehti kuuluu kaikkiin Keski-Uusimaan tilauksiin. Aktivoi lukuoikeutesi tästä.

Voit kokeilla Keski-Uusimaan verkkopalveluja kolmen kuukauden ajan hintaan 4 euroa / kuukausi. Kokeile kolme kuukautta!