Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue lisää näköislehdestä: Kipukoira haistaa kivun ennen kuin ihminen tuntee sen – "Voin lähteä ja mennä miten haluan kunhan kuuntelen Peppiä"

Hyvinvointi: Perinnöllistä Ehlers-Danlosin oireyhtymää (EDS) sairastava Minna Marttinen kouluttaa noutajista kipukoiria. Koiraoppilas Baba (kuvassa oik.) päätyy taidot opittuaan uudelle omistajalle, kun taas Peppi on Minnan arjen turvana. Koira varoittaa tulevasta kipukohtauksesta, jolloin ihmiselle jää aikaa reagoida.

– En voi seistä, enkä istua pitkään. Kun koira hälyttää, en ole vielä kipeä. Voin siis lievittää kipua ennen kuin sitä edes tunnen. Voin lähteä ja mennä miten haluan kunhan kuuntelen Peppiä, Marttinen kertoo.

Ajassa: Uusien myytyjen vesiajoneuvojen joukossa vesijettejä on jo neljännes. Kasvanut suosio on johtanut yhä lisääntyvään määrään onnettomuuksia.

Kulttuuri: Aino ja Alvar Aallon työparina toimineen sisustusarkkitehti Maija Heikinheimon elämäntyötä on nyt esillä. Heikinheimo jätti kädenjälkensä lukuisiin piirustuksiin ja sisustussuunnitelmiin sekä omaan tuotantoon: huonekaluihin ja pienesineisiin.

Luonto: Veneilijöillä on houkutus laskea käymäläjätettä mereen erityisesti varhain keväällä ja myöhään syksyllä, jolloin imutyhjennysasemat ovat pääsääntöisesti kiinni. Tähän puututtiin Espoon ja Helsingin rajalla.

Lue liite tänään näköislehdestä.

Näköislehti kuuluu kaikkiin Keski-Uusimaan tilauksiin. Aktivoi lukuoikeutesi tästä.

Voit kokeilla Keski-Uusimaan verkkopalveluja kolmen kuukauden ajan hintaan 4 euroa / kuukausi. Kokeile kolme kuukautta!