Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Parturikampaaja Hanna Kariojan mielestä hiustatuointi sopii kenelle tahansa – asiakkaina on käynyt myös iäkkäämpiä

Parturikampaaja Hanna Karioja on leikannut jalkapallojoukkueen pojille takaraivoihin jalkapallot ja moottoripyöräilijöille jengitunnuksia.

Vain mielikuvitus on rajana, mitä hiustatuointi voi esittää.

Hiustrendit tulee ja menee, tietää järvenpääläinen parturikampaaja Hanna Karioja Studio Jemizasta yli 30 vuoden kokemuksella. Viime aikoina päätään ovat nostaneet Kariojankin asiakkailleen tekemät hiustatuoinnit, joissa lyhyeksi leikattuun hiukseen leikataan kerroksittain kuvio.

– Vain mielikuvitus on rajana, mikä tuo kuvio voi olla. Halutessaan eri ulottuvuuksia voi korostaa vielä erilaisilla väreillä, Karioja kertoo.

Karioja epäilee yhdeksi vaikuttajaksi suosittua Viikinki-sarjaa, jossa kuvioita näkyy entisajan viikinkien hiuksissa. Hän itse alkoi harjoitella hiustatuointien tekemistä useita vuosia sitten kaivatessaan hieman vaihtelua perus tekemiseen.

– Ensimmäiset kuvani olivat salamia pikkupoikien hiuksissa. Sen jälkeen olen tehnyt esimerkiksi jouluaiheisia kuvia, kuten joulukuusia tai maisemakuvia, spiraalikuvioita, oksia, erilaisia symboleja ja tunnuksia, hän luettelee.

Vain mielikuvitus on rajana, mikä tuo kuvio voi olla.

Erään kerran Kariojan luokse tuli moottoripyöräilyä harrastava mies kuvan kanssa. Hän halusi samanlaisen leikkauksen kuin hänen pojallaan. Päällä oli irokeesi ja sivuissa lyhyttä, johon oli piirretty kolmiokuvioita.

– Kerran leikkasin nuorten poikien jalkapallojoukkueelle jalkapallot hiuksiin.

Karioja toivoo, että ihmiset uskaltaisivat leikkiä enemmän hiustatuoinneilla. Ne ovat turvallisia ja uusiutuvaa luonnontaidetta, sillä leikkaus kasvaa pois noin kahden tai kolmen viikon kuluessa.

Hiustatuointi sopii Kariojan mielestä kenelle tahansa. Hänellä käy asiakkaana iäkkäämpiä naisia, jotka ovat innostuneet leikkimään väreillä.

– Tässä olisi heillekin hieno lisä lähteä värien ohella leikkimään myös leikkauksella. Hiuksiin voi piirtää minkä tahansa suosikkikuvion, vaikkapa linnun.

Myös pitkissä hiuksissa viihtyvälle voi tehdä hiustatuoinnin leikkaamalla yksi kohta lyhyemmäksi, johon voi tehdä kuvion. Pitkiä hiuksia voi pitää auki tai kiinni, jolloin voi päättää milloin kuvio näkyy.

Haastattelua varten Kariojan tuoliin istahtaa hänen vakioasiakkaansa Kata Uusiautti, joka on antanut Kariojalle vapaat kädet. Karioja nappaa ensin lyhyeksi Uusiautin pitkän ponihännän, jota hän on kasvattanut 12 vuotta.

Sen jälkeen hänelle leikataan tiukka polkka, jonka takaosaan tulee aaltokuviota. Alahiukset leikataan lyhyeksi, jotta niihin voi piirtää kuvion.

– Vielä minulla ei ole suunnitelmaa. Katsotaan mitä mieleen juolahtaa, Karioja juttelee leikatessa.

Lopuksi Karioja alkaa muotoilla lyhyeen osaan ensin silmät, kulmakarvat ja lopuksi ripset. Uusiautti saa todellisen muodonmuutoksen pitkistä ja tasaisen pituisista hiuksistaan.

– Nyt voin sanoa lapsille, että minulla on silmät selässäkin, hän vitsailee.