Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Järvenpäässä voi kuulla viikonloppuna puhallinmusiikkia

Kolmessa kokoonpanossa soittaa yli 60 soittajaa vasta-alkajista paljon taitaviin.

STEP-koulutus ja Suomen Puhallinorkesteriliitto järjestää kuluvalla viikolla Puhallinmusiikkiviikon kaikenikäisille ja -tasoisille musiikin harrastajille ja opiskelijoille.

– Osallistujia on reilusti yli 60, mikä ylitti osanottajatavoitteemme selkeästi, sanoo STEP-koulutuksen asiakkuuspäällikkö Tuula Pyykkö.

Viikolla soi huilu, oboe, klarinetti, fagotti, trumpetti, saksofoni, käyrätorvi, pasuuna, baritonitorvi, tuuba ja lyömäsoittimet. Tarjolla on myös live-elektroniikka -työpaja sekä rytmiikkaa ja improvisaatiota ohjattuina ryhmätunteina.

Leiriläisistä on koottu kolme eritasoista orkesteria eli Satumaiset-orkesterissa on mukana vasta-alkajat, Menevät jo muutaman vuoden soittaneet ja Järvenpään Puhallus paljon osaavat.

Lauantaina 16.7. kello 13–14 kävelykatu Jannella on opettajilla täydennettyjen orkestereitten konsertteja yhteistyössä Sykettä ja Sinfoniaa ry:n kanssa.

– Haluamme tuoda puhallinmusiikkia tunnetuksi ohikulkijoille sekä tietenkin ilahduttaa ihmisiä, sanoo Puhallinmusiikkiviikon taiteellinen johtaja Sirpa Berg

Puhallinmusiikkiviikko huipentuu päätöskonserttiin sunnuntaina 17.7. kello 18–20 Järvenpään kirkossa.

STEP-koulutuksen yksi perinteikkäimpiä musiikkikursseja on 65. kerran järjestettävä Kotimusiikkiviikko 25.–31.7.

– Olemme erityisen ilahtuneita myös siitä, että raskaista koronavuosista huolimatta olemme pystyneet järjestämään kaikki kesäkurssimme erilaisin poikkeusjärjestelyin. Tämä kertoo siitä, että musiikin ja yhteisöllisyyden voima kestää kriisienkin yli”, summaa Pyykkö.

Lisäksi torstaina 14.7.kello 19–20 on opettajien konsertti Järvenpään kampuksen B-rakennuksen kappeli-auditoriossa. Konserttiin on vapaa pääsy.