Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Poliisi on huolissaan somessa leviävistä väkivaltaisista tappeluvideosta – "paikalla on useita kymmeniä nuoria, joista lähes kaikki kuvaavat pahoinpitelyjä kännykällä"

Poliisi tiedottaa olevansa huolissaan sosiaalisessa mediassa leviävistä väkivaltaisista videoista, joissa nuoret tappelevat, käyttäytyvät väkivaltaisesti ja pahoinpitelevät toisia nuoria jopa isomman joukon voimin.

– Olemme saaneet haltuumme muutamia videoita, joissa paikalla on useita kymmeniä nuoria, joista lähes kaikki kuvaavat pahoinpitelyjä kännykällä ja vielä yllyttävät, hurraavat ja kannustavat epäiltyjä tekijöitä, kertoo rikoskomisario Asko Sartanen Itä-Uudenmaan poliisin ennalta estävän toiminnan yksiköstä.

Tämän viikon tiistaina 12.7. noin kello 18.55 hätäkeskukseen tuli ilmoitus nuorten tyttöjen välisestä tappelusta Myyrmäen urheilupuistosta. Poliisin saaman tiedon mukaan tappelu oli ennalta sovittu. Kavereiden kesken sovitun tappelun luonne muuttui yllättäen, kun sivullinen tyttö puuttui tilanteeseen ja hyökkäsi toisen tytön kimppuun ja aiheutti hänelle sairaalahoitoa vaativia vammoja.

Tätä tappelua seuraa uusi vakava poikien välinen väkivaltatilanne, missä yhtä uhria pahoinpidellään isomman poikaporukan voimin lyömällä ja muun muassa potkimalla pään alueelle. Myös tästä tappelusta poliisin hallussa on video ja yritämme parhaillaan selvitellä tappeluun osallistuneiden henkilöllisyyksiä.

– Tällä poikien välisellä väkivaltavideolla näyttää siltä, että uhri pääsee pakenemaan. Huolestuttavaa on se, että meillä ei ole tällä hetkellä tietoa uhrin terveydentilasta ja mitä olisi tapahtunut, jos uhri ei olisi päässyt tilanteesta pakoon. Yksikin lyönti tai potku pään alueelle voi olla kohtalokas, Sartanen muistuttaa poliisin tiedotteessa.

– Näistä edellä mainituista vakavista väkivaltatilanteista on kirjattu rikosilmoitukset. Niitä tukitaan meillä Itä-Uudenmaan poliisissa rikosnimikkeillä pahoinpitely, tutkinnajohtaja Sartanen summaa.

Tämänkaltaisista vakavista ja väkivaltaisista tilanteista poliisi kehottaa aina ilmoittamaan välittömästi hätäkeskukseen.