Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tuusulalainen Maku-panimo räätälöi oluen Suomen parhaimmalle hampurilaisravintolalle

Suomen parhaan hampurilaisravintolan tittelin tänä vuonna voittanut JJ’s BBQ aloittaa yhteistyön tuusulalaisen pienpanimon Maku Brewingin kanssa.

Kun panimo sai tehtäväksi luoda JJ’s BBQ:n annoksille oman ruokajuoman, lähti se miettimään olutta nimenomaan ravintolan ruokien kautta.

– Karamellinen maltaisuus tukee loistavasti pitkään savustetun lihan makuja samalla, kun amerikkalaisten humalien raikkaus leikkaa lihan rasvaisuutta. Myös oluen perusperiaate, eli juotavuus on huippuluokkaansa eli se toimii myös sellaisenaan, kuvailee uutuusolutta Maku Brewingin yhteisömanageri Juho Virtanen ravintolan ja panimon tiedotteessa.

JJ’s Brisket King Beer lanseerattiin keskiviikkona Maku-panimon terassilla ja seuraavana päivänä JJ’s BBQ:n ravintolassa Salossa.

Yhteistyö Maku Brewingin kanssa syntyi tarpeesta ravintolan omalle oluelle, kertoo tiedotteessa JJ’s BBQ:n yrittäjä Jari-Jukka ”JJ” Kallunki.

Panimokumppanin valinta kohdistui Maku-panimoon, joka on tunnettu etenkin amerikkalaistyylisistä oluistaan ja korkeasta laadustaan. Brisket King Beer on maltaisen karamellinen ja raikkaasti humaloitu pintahiivaolut., joka on räätälöity ravintolan menun ruokajuomaksi.

– Taso pidetään korkeana ja laadusta ei tingitä, tässä hommassa oikotietä onneen ei ole, Kallunki toteaa.

Maku-panimo on valmistanut olutta jo vuodesta 2014. Panimo on tunnettu etenkin amerikkalaistyylisistä pintahiivaoluistaan ja tasaisen korkeasta laadustaan. Panimo tähtää tänä vuonna 400 000 litran vuosituotantoon.

Ensimmäinen erä JJ’s Brisket King Beeriä on saatavilla vain Salosta JJ’s BBQ:lta ja Maku Brewingin panimomyymälästä Tuusulasta, mutta yhteistyön osapuolet ovat jo keskustelleet vievänsä oluen laajempaan jakeluun päivittäistavarakauppoihin.

Maku Brewingin Jussi Tamminen rakastaa budjettien näpertelyä ja herkistyy kanakorin äärellä

Maku-panimo laajentaa toimintaansa Tuusulasta Helsingin ytimeen – "Maine osaavana panimona vakuutti meidät"