Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Itä-Uudenmaan poliisilla viikossa yli 2 000 erilaista tehtävää – varsinkin yöt vilkkaita

Itä-Uudenmaan poliisilla oli jälleen kiireinen kesäviikko ja tehtävistä lähes 900 painottui viikonloppuun.

Itä-Uudenmaan poliisilaitos kertoo tiedotteessaan, että varsinkin yöt olivat hyvin vilkkaita. Oli pahoinpitelyitä, rattijuopumuksia, päihtyneitä, häiriökäyttäytymistä ja kotihälytystehtäviä.

Poliisi hoiti kaikkiaan hieman yli 2 000 erilaista poliisitehtävää. Viikon aikana poliisilla oli kotihälytystehtäviä 130, joista kolmannes alkutietojen mukaan väkivaltaan liittyviä.

Lämpimät päivät ja yöt ovat jatkuneet ja ovat olleet osittain syynä siihen, että poliisilla on riittänyt tehtäviä erityisesti yleisten paikkojen tehtävien vilkastumisena sekä hälytystehtävien tasaisena virtana.

Niin arkena kuin viikonloppuisinkin tehtäviä on ollut aamuun saakka.

Yleisten paikkojen pahoinpitelyrikoksia poliisi kirjasi viikolla yhteensä 26 ja yksityisten paikkojen pahoinpitelyitä 43.

Lisäksi kirjattiin kuusi ryöstörikosta, joissa toiselta on anastettu omaisuutta väkivaltaa käyttäen tai sillä uhaten.

– Erilaisia henkeen ja terveyteen kohdistuvia rikoksia tapahtuu tasaiseen tahtiin. Teräaseita, käsiaseita ja vastaavia tai muita vaarallisia astaloita on paljon liikenteessä ja niitä löydetään henkilöiden hallusta tehtävien aikana, komisario Jarmo Ojala kertoo.

Muuten tehtävät ovat koskeneet pitkälti päihtyneitä henkilöitä, häiriökäyttäytymistä, kotihälytystehtäviä, rattijuoppoja, omaisuusjuttuja, virka-apujen hoitamista, etsintäkuulutettujen hakuja, liikenteestä aiheutuvia tehtäviä, erilaisten tapahtumien valvontaa sekä yleisen järjestyksen ja turvallisuuden valvontaa paikoissa, missä ihmisiä liikkuu ja oleskelee.

– Yksilön suojaan liittyviä tehtäviä ja huoli-ilmoituksia ihmisistä tulee poliisille viikoittain paljon ja teemme runsaasti erilaisia tarkistuksia tavoittaaksemme ihmisiä, Ojala toteaa.

Viime viikon aikana poliisilaitoksen alueella jäi 32 henkilöä kiinni rattijuopumuksesta.

Niistä törkeitä rattijuopumuksia oli 14. Lisäksi törkeitä liikenneturvallisuuden vaarantamisia kirjattiin 12.

Erilaisia liikenneonnettomuuksiin liittyviä tehtäviä oli kaiken kaikkiaan viime viikolla 63, joista 21 oli peurakolareita.

Viime sunnuntaina poliisilla oli useita liikennetehtäviä Porvoon suunnalla.

Porvoon moottoritiellä kärähti kaksi kuljettajaa, toinen aamuyöllä ja toinen aamulla.

– Ensimmäinen pysäytys tehtiin aamuyöllä Ritan kohdalla. Henkilöauton kuljettajalle tehty puhalluskoe antoi syyn epäillä rattijuopumusrikosta ja nyt vuonna 1987 syntynyttä mieskuljettajaa epäillään rattijuopumuksesta, kertoo komisario Freddie Cederlund poliisin tiedotteessa.

Samana päivänä kello yhdeksän jälkeen aamulla partio pysäytti Suomenkylän kohdalla henkilöauton, jonka kuljettajalle suoritettu puhalluskoe antoi syyn epäillä rattijuopumusrikosta.

– Epäilemme vuonna 1985 syntynyttä mieskuljettajaa rattijuopumuksesta.

Sunnuntaiaamuna poliisipartio mittasi Helsingintiellä 60 km/h nopeusrajoitusalueella vuonna 1972 syntyneelle kuljettajalle 101 km/h nopeuden. Häntä epäillään liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Lisäksi poliisi sai tehtävän Loviisaan, jossa ilmoituksen mukaan oli tapahtunut peräänajo.

Paikan päällä perään ajaneen henkilöauton alaikäiselle kuljettajalle suoritettu puhalluskoe antoi syyn epäillä rattijuopumusrikosta.

Vuonna 2004 syntynyttä naiskuljettajaa epäillään liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja rattijuopumuksesta. Sunnuntai-iltana Porvoon Aleksanterinkaarella poliisi pysäytti kolme motoristia johtuen vaaraa aiheuttaneesta ajotavasta moottoripyörällä. Kuljettajat ajoivat eturengas ylös kohotettuna yleisellä tiellä eli he keulivat.

Kuljettajia epäillään liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Ensi viikolla Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen alueen koulut avaavat ovensa kesälomien jälkeen ja poliisi valvoo tehostetusti liikennettä koulujen läheisyydessä.

Poliisin tavoitteena on estää liikenneonnettomuuksia ja varmistaa lapsille turvallinen koulumatka. Liikennevalvonnassa kiinnitetään erityistä huomiota liikennenopeuksiin ja suojatiesääntöjen noudattamiseen.

– Turvallinen koulumatka on kaikkien tielläliikkujien asia. Toivomme, että vanhemmat kävisivät koululaisen kanssa koulumatkan vaaran paikat läpi ja muistuttaisivat myös isompia lapsia liikennesäännöistä, ylikomisario Timo Leppälä sanoo poliisin tiedotteessa.

Itä-Uudenmaan poliisilaitos järjestää Poliisin päivän tapahtumia lauantaina 27. elokuuta neljällä eri paikkakunnalla samaan aikaan.

Tilaisuuksia järjestetään Hyvinkäällä kauppakeskus Willassa, Järvenpäässä Prisma-keskuksen luona, Porvoossa kauppakeskus Lundissa ja Vantaalla kauppakeskus Jumbossa, missä myös Keskusrikospoliisi on mukana.

Jokaisella tapahtumapaikalla on ohjelmaa koko perheelle ja poliisin kalustoa nähtävillä.

Poliisin päivä on kansalaisille suunnattu tapahtuma. Sen tavoitteena on edistää poliisin näkymistä ja vuorovaikutusta kansalaisten kanssa. Tilaisuudet ovat avoimia kaikille.