Jatka lausetta | Toni Rantala ravaa suunnitellessaan ympyrää ja murehtii iltaisin lumen tuloa – ”Opettaja sanoi, että minusta ei tule koskaan mitään ”

En olisi ikinä uskonut… että pääsen elämässä näin pitkälle. Opettaja sanoi minulle ensimmäisellä luokalla, että minusta ei koskaan tule mitään. Mutta kyllähän minusta vain jotakin tuli. Olen loistava… ennakoimaan ja näkemään asioita ja mahdollisuuksia laajemmin. Se on ollut yksi tärkeimmistä taidoista yritysmaailmassa ja avain stressinsietokykyyn ja sen hallitsemiseen.

Suurin asia, jonka olen oppinut elämäni aikana on… se, että välitän ihmisistä ja pidän heistä huolta, mutta muistan, että on vain yksi minä. Pitää luottaa siihen, mitä tekee.

Haluaisin matkustaa… Sambian Livingstoneen ja nähdä siellä Afrikan villieläimiä ja Victorian putoukset. Haluaisin oppia… soittamaan kitaraa ja puhumaan kunnolla ranskaa. Alakouluikäisenä ihailin sitä, miten pari kaveria soitti bileissä ja kaikki katsoivat heitä hiljaa ihaillen. Ranskan kieli taas liittyy työhöni.

Jos olisin jälkiruoka, olisin… Crème brûlée. Siinä on sellainen kova kuori, jonka alta paljastuu täyteläisen ja kermaisen pehmeä sisus. Olen aika kovakuorinen, mutta kuitenkin herkkä.

Voisin syödä pelkästään… salmiakkia mutta vatsani ei kestä sitä ja se keskeyttää monesti salmiakin nauttimisen.

Jännitän… iltaisin sitä, että onko aamulla lunta pihassa. Vihaan lumitöitä. Se on ihan saamarin ärsyttävää hommaa.

Tuusulassa rakastan… luontoa. Täällä ihmisen on hyvä olla.

Tunnen vastustamatonta halua… muuttaa suomalaista konditoriakulttuuria niin, etteivät asiakkaat tyytyisi perusruokakaupoissakaan niihin kasvisrasvaleivoksiin. Ihmisten pitäisi enemmän vaatia laatua konditoriamaailmasta, niin pikkuhiljaa se tarjonta kasvaa. Jonain päivän meidän lapset tekevät ostopäätökset sen mukaan, mitä me olemme heille opettaneet. Yritän opettaa omia lapsia siihen, että he eivät syö kovia rasvoja ja muita turhanpäiväisiä ainesosia.

Inhoan luonteessani sitä, että… laitan monesti työn läheisten edelle.

Hyvä ystävä on… se joka ymmärtää, että laitan työn läheisten edelle. Hyvä ystävä ymmärtää intohimoni leipomiseen ja sen, että joskus tarvitsen aikaa luomiselle, enkä ole juuri silloin läsnä muulle maailmalle.

Minut saa liikuttumaan… kun lapset saavat koulutodistukset ja kiikuttavat niitä onnellisina näytille.

Kun kukaan ei näe… pelaan Clash Royalea ja luen jotain höpöhöpö juorulehtiä.

En voi sietää… varastamista, ihmisten välinpitämättömyyttä ja sitä, ettei kanneta vastuuta.

Minulla on pakkomielle… kävellä ympyrää, kun puhun puhelimessa ja suunnittelen jotakin. Perhettä saattaa ärsyttää, kun ravaan kotona ympyrää. Jokaisen kannattaisi joskus hakea… apua, jos tuntuu että asiat ei ole hyvin.

Lauseita jatkoi Toni Rantala

s. 1976 Rovaniemellä

Asuu Tuusulassa.

Konditoria pH7:n perustaja ja kondiittorimestari ja yksi Ravintola Kerhon yrittäjistä.

Perheeseen kuuluu avopuoliso ja kaksi lasta.

Toimii tuomarina Koko Suomi leipoo -ohjelmassa.

Harrastaa juoksua ja mailapelejä

Lisää aiheesta

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut