Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tutkimus: Sijainti ei ole enää asunnon tärkein ostokriteeri

Sijainti ei ole enää asunnon tärkein ostokriteeri. Asiaa on selvittänyt Rakennusyhtiö Lehdon tekemä tutkimus. Ykköseksi sijoittuvat matalat asumiskustannukset.

Matalat asumiskustannukset valitsi tärkeimmäksi ostokriteeriksi 9,2 prosenttia vastaajista kun sijainnin puolestaan valitsi 8,4 prosenttia vastaajista. Asumiskustannuksiin voidaan lukea esimerkiksi taloyhtiön vastikkeet, energiankulutus, vakuutukset, jätehuollon kulut sekä mahdolliset remontit.

Suomalainen kuluttaa asumiseen verrattain suuria summia esimerkiksi eurooppalaisiin verrattuna. Lehdon arvion mukaan Suomen pääkaupunkiseudulla uudisasunnon ostajat käyttävät nettotuloistaan jopa noin puolet asumiseen.

– Meidän rakentajien on tehtävä sinnikästä kehitystyötä paitsi rakentamiskustannusten, niin myös asumiskustannusten hillitsemiseksi. Ajatelkaa, mikä vaikutus olisi perheiden taloudelliseen tilanteeseen, jos saisimme 20 prosenttia enemmän nettotuloistamme käytettyä muuhun kuin asumiskuluihin. Sillä olisi erittäin positiivinen vaikutus myös yhteiskunnallisesti, erityisesti tällaisina aikoina, toteaa Lehdon toimitusjohtaja Juuso Hietanen tiedotteessa.